Ανοίγουν τα στόματα στη γειτονιά του Λιγνάδη στο Μεταξουργείο – Τι λένε οι γείτονες


Τα στόματα ανοίγουν μέρα με την ημέρα στη γειτονιά του Δημήτρη Λιγνάδη.

«Τον έβλεπα σε ένα γηπεδάκι μπάσκετ που έχει εδώ δίπλα που είναι γεμάτο με μετανάστες, ‘ψάρευε’ παιδάκια από εκεί και τα έφερνε προς τα εδώ».

«Πάρα πολλά παιδιά ερχόντουσαν πολλές φορές χτυπούσαν το κουδούνι και προσπαθούσαν να μπούνε μέσα και λέγανε πάω για τον κύριο Λιγνάδη».

Τα στόματα στη γειτονιά του Δημήτρη Λιγνάδη στο Μεταξουργείο ανοίγουν.

Φωνές μέσα από το διαμέρισμα

Οι ένοικοι της πολυκατοικίας στην οποία έμενε ο Δημήτρης Λιγνάδης τονίζουν πως έβλεπαν κόσμο να έρχεται αργά τη νύχτα κι άκουγαν φωνές, στο παρελθόν μάλιστα γείτονες είχαν καλέσει και την αστυνομία.

«Ένα καλοκαίρι γινόταν πολύ μεγάλη φασαρία χορεύαν νεαροί κοπέλες εκεί πάνω γινόταν ένας πανικός βγήκα 3 η ώρα φώναξα, κανένας, με κοροϊδέψανε, μετά από λίγη ώρα ακούω σειρήνα του 100».

Οι ένοικοι της πολυκατοικίας περιγράφουν απίστευτα περιστατικά. Μια γυναίκα, γειτόνισσα του Δημήτρη Λιγνάδη, εξηγεί πως η ίδια έστησε ολόκληρη επιχείρηση για να απεγκλωβίσει τον γνωστό σκηνοθέτη από το μπαλκόνι του σπιτιού του, μετά από ένα περίεργο καυγά με έναν άγνωστο επισκέπτη.

«Ο φιλοξενούμενος τον κλείδωσε στο πίσω μπαλκόνι, πήρε το πορτοφόλι του τι του πήρε και εξαφανίστηκε. Και φεύγοντας έκλεισε και την πόρτα. Έμεινε ο Δημήτρης κλειδωμένος στην πίσω βεράντα. Κατέβηκα με σεντόνι στη βεράντα του για να του ανοίξω. Από την ταράτσα έδεσα σεντόνι και κατέβηκα στη δικιά του, στην μπροστινή βεράντα, από μπροστά, για να του ανοίξω την πόρτα».

Ο Δημήτρης Λιγνάδης εμφανιζόταν πρόθυμος να βοηθήσει τα μικρά της πολυκατοικίας αλλά κάποιοι είχαν ήδη φοβηθεί.

«Είχε κάνει πρόταση στον άνδρα μου να ανέβει το παιδί μου επάνω ότι είχε πολύ μεγάλο ταλέντο και ότι ήταν πολύ καλός μίμος εγώ όμως επειδή είχα καταλάβει σαν μάνα είχα μία πολύ κακή προαίσθηση και το είχα καταλάβει και δεν ήθελα με τίποτα να πάει».

Η εμφάνιση με τη μηχανή

Όταν ξεκίνησαν οι πρώτοι ψίθυροι οι βόλτες και οι εμφανίσεις του Δημήτρη Λιγνάδη στο Μεταξουργείο κόπηκαν απότομα.

Στις 5 Φεβρουαρίου γίνεται η πρώτη μήνυση από τον Βασίλη Κ. για βιασμό στα 15 του χρόνια.

Στις 6 Φεβρουαρίου γίνεται η πρώτη συνέντευξη του Νίκου Σ. στην οποία λέει πως ο σκηνοθέτης τον βίασε στα 19 του έτη.

Στις 16 Φεβρουαρίου εμφανίζεται στο σπίτι του στο Μεταξουργείο με τη μηχανή και έναν φίλο μέσα στον χιονιά και φεύγουν με μία τσάντα με προσωπικά του αντικείμενα.

Στις 19 Φεβρουαρίου κατατέθηκε και δεύτερη μήνυση για βιασμό από τον 25χρονο.

Τα ύποπτα παγκάκια της πλατείας

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι κάτοικοι στον Άγιο Παύλο στο Μεταξουργείο, ο Δημήτρης Λιγνάδης σύχναζε στην πλατεία της περιοχής και κάθονταν στα παγκάκια μαζί με ανήλικα παιδιά.

«Γίνεται κουβέντα παντού και δεν περιμέναμε ποτέ άνθρωποι του πολιτισμού και της τέχνης να δίνουν τέτοιο παράδειγμα στην κοινωνία».

Οι κάτοικοι της περιοχής μετά τις εξελίξεις για την δράση και τις κατηγορίες κατά του γνωστού σκηνοθέτη, την Πέμπτη ετοιμάζουν συγκέντρωση στην περιοχή.

mega.com

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!