Έκρυβα το άγιο δισκοπότηρο σε ψωμί και μήλα για να μη με καταδώσουν συμπλεγματικοί γείτονες


Ο Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου μίλησε στην εκπομπή Μαζί σου και την Τατιάνα Στεφανίδου για την Θεία Κοινωνία και τα μέτρα που έλαβε η Εκκλησία για τον κορονοϊό.

Με δική του πρωτοβουλία, ο ιερέας κοινώνησε πιστούς στα σπίτια τους, όπως ανέφερε, όσο οι εκκλησίες ήταν κλειστές λόγω των περιοριστικών μέτρων.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Δεν υπήρχε καμία υπουργική απόφαση που να απαγορεύει τη Θεία Κοινωνία. Δεν έκανα κάτι παράνομο. Έκρυβα το Άγιο Δισκοπότηρο σε ψωμί και μήλα για να μην με καταδώσουν συμπλεγματικοί γείτονες» και συνέχισε: «όπως ο ντελιβεράς πήγαινε τα πράγματα του σούπερ μάρκετ, έτσι και ο ιερέας πήγαινε την πνευματική τροφή».

Ο Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου τόνισε πως: «η Θεία Κοινωνία δεν ήταν και δεν θα γίνει ποτέ διαπραγματεύσιμη. Ίσως οι επιστήμονες δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτή την ιστορική καταγραφή 2.000 χρόνων. Δεν έχει μεταδοθεί ποτέ ιός από τη Θεία Κοινωνία. Τα μέλη της Εκκλησίας δεν φοβούνται ακόμα και τον θάνατο».

Στη συνέχεια, η συζήτηση πήρε απρόσμενη τροπή με τον Αρχιμανδρίτη να αποχωρεί από τη ζωντανή σύνδεση ως διαμαρτυρία που στην άλλη πλευρά ήταν ο κ. Τατσόπουλος.

«Εν πρώτης να εκφράσω τη διαμαρτυρία μου γιατί δεν με ενημερώσατε ότι θα έχω συνδιάλεξη παρουσία άλλου ανθρώπου» ανέφερε ο Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ στην Τατιάνα Στεφανίδου κατά την έναρξη της ζωντανής σύνδεσης στην εκπομπή «Μαζί σου» του ΣΚΑΪ και πρόσθεσε: «Με φέρατε να μιλήσω με έναν άνθρωπο που απλά θέλει να εμφανίζεται» αναφερόμενος στον Πέτρο Τατσόπουλο ο οποίος βρισκόταν στο στούντιο.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!