Χωρίς ρεύμα χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις – Οι περιοχές χωρίς ρεύμα

Η Μήδεια άφησε πίσω της, προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σε αρκετές περιοχές, που ακόμη και τώρα δεν έχουν αποκατασταθεί με αποτέλεσμα χιλιάδες σπίτια να παραμένουν ,παρά το ψύχος, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Σύμφωνα με την ΔΕΔΔΗΕ  τις 45.000 έφθασε ο αριθμός των νοικοκυριών και επιχειρήσεων που επανηλεκτροδοτήθηκαν, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ, από τα 70.000 που ήταν χωρίς ρεύμα το πρωί.

Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ συνεχίζουν τις εργασίες τους για την επανηλεκτροδότηση 10 γραμμών Μέσης Τάσης σε τμήματα των περιοχών Διόνυσος, Αγ. Στέφανος, Πετρούπολη, Κεφαλάρι, Πολιτεία, Βριλήσσια, Γλυκά Νερά, Κάτω Κηφισιά, Εκάλη και Νέα Ερυθραία.

Ο ΔΕΔΔΗΕ με ανακοίνωση του εφιστά την προσοχή σε όλους τους πολίτες σε περίπτωση που διαπιστώσουν ζημιές στο Δίκτυο (πεσμένα καλώδια, στύλους κλπ) να απομακρυνθούν άμεσα και να μην έρθουν σε καμία επαφή. Καλεί επίσης όσους πολίτες συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης στις περιοχές που σημειώθηκαν ζημιές στο Δίκτυο από την κακοκαιρία, να επικοινωνήσουν με την Εταιρία για να εξεταστεί η περίπτωση μεμονωμένης βλάβης, τηλεφωνικά στο 11500 ή 2111900500, μέσω της εφαρμογής MyDEDDiE app σε Android και iOS από το κινητό τους  ή και μέσω υπολογιστή από την ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ στο Online Δήλωση Βλάβης (deddie.gr).

Μέχρι στιγμής, οι περιοχές της Αττικής που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση είναι οι εξής:

Διόνυσος

Αγ. Στέφανος

Μαρούσι

Νέα Ιωνία

Νέο Ψυχικό

Παλαιό Ψυχικό

Φιλοθέη

Παπάγου

Πετρούπολη

Κεφαλάρι

Πολιτεία

Πεύκη

Βριλήσσια

Γλυκά Νερά

Κάτω Κηφισιά

Εκάλη

Νέα Ερυθραία

Σημειώνεται, ότι πολλά νοικοκυριά στην Αττική παραμένουν βυθισμένα στο σκοτάδι ενώ έχουν περάσει ήδη πάνω δύο 24ωρα από όταν ξεκίνησαν τα προβλήματα.

Όπως ανέφερε το πρωί ο Νίκος Χαρδαλιάς, μετά το τέλος της σύσκεψης στην Πολιτική Προστασία, «η απόλυτη προτεραιότητα είναι η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης» και τόνισε ότι έχουν πέσει δέντρα και έχουν γίνει «συντριπτικές ζημιές και εκτεταμένες».

Υπογράμμισε δε ότι μέχρι το βράδυ τα προβλήματα θα έχουν αποκατασταθεί πλήρως.

Στο μεταξύ οι κάτοικοι στον Διόνυσο μεταφέρουν ιδιαίτερα αντίξοες, πρωτόγνωρες και επικίνδυνες συνθήκες. Οι δρόμοι είναι απροσπέλαστοι από το χιόνι ενώ είναι χωρίς ρεύμα και κάποιοι έμειναν και χωρίς νερό.

 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!