Κρατικό Νίκαιας: Είμαι αθώα δηλώνει η νοσηλεύτρια για το παιδί που γεννήθηκε νεκρό


«Είναι συντετριμμένη. Η εντολέας μου είναι αθώα και δε φέρει καμιά ευθύνη στο περιστατικό», δηλώνει η δικηγόρος της βοηθού νοσηλεύτριας που έχει βρεθεί στο επίκεντρο των ευθυνών για το παιδί που γεννήθηκε νεκρό στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.
Η δικηγόρος της βοηθού νοσηλεύτριας από το Γενικό Κρατικό Νίκαιας τονίζει ότι «δεν έχει δοθεί τόσο φως στο ποιος πραγματικά έφταιγε στη συγκεκριμένη υπόθεση» για το παιδί που γεννήθηκε νεκρό σε μια κατά τα άλλα προγραμματισμένη γέννα.

Η δικηγόρος της ξεκαθαρίζει ότι η 22χρονη δεν είναι καν νοσηλεύτρια αλλά βοηθός του εκάστοτε νοσηλευτή που έχει βάρδια στο νοσοκομείο. Στην επίμαχη μάλιστα βάρδια, υποστηρίζει πως δεν ήταν μόνη αλλά υπήρχαν κι άλλοι υγειονομικοί στον όροφο.

«Υπήρχαν και βοηθοί μαίας παράλληλα και υπήρχε μαία και γιατρός οι οποίοι εκείνη την στιγμή δεν ξέρω πού ήταν. Θα τα δει όλα η ΕΔΕ. Δεν ήταν μόνη της ξαναλέω. Στον όροφο εκείνη την στιγμή ήταν και δύο βοηθοί μαίας. Δεν γνωρίζουμε σε ποιον μπορεί να είπε κάτι (σ.σ. η μητέρα), τι μπορεί να είπε και ποιον προσπαθούν να συγκαλύψουν ή αν κάποιος τέλος πάντων δεν έχει εμφανιστεί ότι ήταν στον όροφο», δήλωσε στην εκπομπή LIVE NEWS.

«Δεν ζήτησε βοήθεια η μητέρα»
Η οικογένεια ζητάει δικαίωση και απαντήσεις για το τραγικό περιστατικό. Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Αυγούστου, η 38χρονη έκανε εισαγωγή στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας για να υποβληθεί σε τεχνητούς πόνους και να γεννήσει βάσει προγραμματισμού.

Όλα φαίνονταν ότι θα πάνε καλά, όμως τα ξημερώματα η μητέρα είχε δυνατούς πόνους και επί 1.30 ώρα καταγγέλλει ότι ήταν μόνη της, ζητώντας βοήθεια. Όταν τελικά ήρθε σε επαφή με τη γυναικολόγο της στις 05:00 το πρωί, έμαθε ότι κάτι δεν πάει καλά και τελικά γέννησε ένα νεκρό παιδί.

«Είχε πετρώσει η κοιλιά της, και ενημέρωσε μια νοσηλεύτρια, μάλλον ήταν αυτή, ότι πονάει και να φωνάξει την γιατρό. Οι γιατροί δεν ενημερώθηκαν», λέει ο πατέρας του παιδιού.

 
Όμως, η δικηγόρος της βοηθού νοσηλεύτριας δηλώνει στο LIVE NEWS εκ μέρους της πως ουδέποτε η 38χρονη μητέρα προσέγγισε την ίδια για βοήθεια.

«Δεν την ενημέρωσε κανείς. Η πελάτισσά μου ισχυρίζεται και δηλώνει ότι η συγκεκριμένη μητέρα δεν την προσέγγισε για να φωνάξει τη γιατρό. Ήταν προγραμματισμένος τοκετός άρα λογικά η γυναίκα αυτή θα έπρεπε να ενημερώσει τη γιατρό της ότι μπαίνει μέσα στο νοσοκομείο. Η γιατρός της θα έπρεπε να είναι σε εγρήγορση».

Το ίδιο δηλώνει και ο διευθυντής της μαιευτικής, ο οποίος εξηγεί στο LIVE NEWS πως οι γιατροί έκαναν καισαρική σε άλλο θάλαμο του νοσοκομείου και πως ουδέποτε ενημερώθηκαν για την 38χρονη γυναίκα που αιμορραγούσε.

«Δεν ήρθε κανένας να ειδοποιήσει έναν γιατρό που η γυναίκα πονάει και έχει λιποθυμήσει. Αλλά όταν δε μαθαίνεις εσύ τι συμβαίνει στον κάτω ή τον πάνω όροφο, πώς θα κάνεις κάτι για να σώσεις».

 

πηγήΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!