Κιβωτός του Κόσμου: Αρνείται τα πάντα ο πατέρας Αντώνιος – Οι δικηγόροι που θα τον υπερασπιστούν


Μορφή «χιονοστιβάδας» έχουν λάβει πλέον οι καταγγελίες για την «Κιβωτό του Κόσμου» και τα όσα δεινά ζούσαν μέσα στις δομές της παιδιά που είχαν μεταφερθεί εκεί για ένα καλύτερο αύριο.

Με όλες τις ελεγκτικές Αρχές να βρίσκονται πλέον πάνω από την Οργάνωση, ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή, οι οποίοι παραμένουν άφαντοι, όρισαν σήμερα τους νομικούς τους εκπροσώπους.

Οι κ.κ. Θρασύβουλος Κονταξής, Τάσος Τριανταφύλλου και Γιάννης Κότσος είναι οι δικηγόροι του ζεύγους που βρίσκεται στο στόχαστρο, τόσο για τις κακοποιήσεις παιδιών, καθώς εξετάζεται αν γνώριζαν και τι, όσο και για οικονομικά παραπτώματα.

Είναι αυτοί που θα προσπαθήσουν να αποδείξουν την αθωότητα του ζεύγους, στην οποία εμμένουν από την πρώτη στιγμή.

Αρνείται τα πάντα
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πατέρας Αντώνιος αρνείται τα πάντα γύρω από σεξουαλικές και άλλες κακοποιήσεις που έχουν συνδεθεί με το πρόσωπό του, λέγοντας ότι αυτές οι πρακτικές δεν υπήρχαν στις δομές.

Ωστόσο, δεν κάνει λόγο για άλλα στελέχη της Οργάνωσης και αφήνει στον «αέρα» το ενδεχόμενο εργαζόμενοι των δομών να έχουν ίσως προχωρήσει σε τέτοια περιστατικά.

Όσον αφορά τα οικονομικά, η πλευρά του… καπετάνιου της «Κιβωτού» αναφέρει ότι στην κατοχή του δεν υπάρχουν ούτε πολυτελή αυτοκίνητα, ούτε πολυτελή ακίνητα, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι στο ενδεχόμενο άνοιγμα των λογαριασμών, θα βρεθούν μόνο ποσά από μισθοδοσίες.

Επιβεβαιώνουν τις κακοποιήσεις οι μάρτυρες
Απέναντι όμως στον πατέρα Αντώνιο και την Οργάνωση, βρίσκονται δεκάδες μάρτυρες, πρώην τρόφιμοι και εργαζόμενοι των δομών, που επιβεβαιώνουν τις κακοποιήσεις, ενώ πλέον υπάρχουν υποψίες για τρία παιδιά που φιλοξενούνται αυτό το διάστημα σε δομές της «Κιβωτού», ότι έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση.

Τα συγκεκριμένα παιδιά, υπάρχει προσπάθεια, υπό την επίβλεψη ειδικών, να πειστούν να μιλήσουν για ό,τι ενδεχομένως έχουν βιώσει μέσα στη δομή.

Η υπόθεση πλέον βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης, η οποία εκτός των άλλων, θα εξετάσει και τους φακέλους των παιδιών που έχουν καταγγείλει την κακοποίησή τους προκειμένου να διαπιστωθεί αν μέσα σε αυτούς υπάρχουν στοιχεία που μαρτυρούν τέτοια συμπεριφορά.

πηγήΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!