Γερμανία: 30χρονη συριακής καταγωγής στρατολογούσε γυναίκες για να παντρευτούν μαχητές του ΙΚ

Μια 30χρονη Γερμανίδα με καταγωγή από τη Συρία δικάζεται από σήμερα στο Κίελο με την κατηγορία ότι στρατολογούσε γυναίκες για να παντρευτούν τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους.

Η γυναίκα παραδέχθηκε ενώπιον του δικαστηρίου ότι ταξίδεψε στη Συρία το 2014 μαζί με τον σύζυγό της και δήλωσε ότι λυπάται για το ταξίδι αυτό, ενώ προσπάθησε να πάρει αποστάσεις από την τζιχαντιστική οργάνωση.

Ο δικηγόρος της ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να στηρίζουν την κατηγορία ότι η πελάτης του στρατολογούσε γυναίκες από τη Γερμανία για να παντρευτούν μαχητές του ΙΚ, ενώ πρόσθεσε ότι το φερόμενο «δίκτυο αδελφών» δεν υπήρξε ποτέ.

Η γυναίκα κατηγορείται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και παραβίαση της γερμανικής νομοθεσίας περί ελέγχου των επιθετικών όπλων, διότι όταν βρισκόταν στη Συρία φέρεται να είχε στην κατοχή της δύο Καλάσνικοφ και μια χειροβομβίδα.

Οι εισαγγελείς αναφέρουν ότι στόχος του ταξιδιού της στη Συρία ήταν να στηρίξει το ΙΚ στην ένοπλη μάχη του και ότι ανήκε σε ένα δίκτυο γυναικών που στρατολογούσαν άλλες γυναίκες από τη Γερμανία για να μεταβούν στο χαλιφάτο που είχε ιδρύσει η τζιχαντιστική οργάνωση και να παντρευτούν μαχητές.

Αν κριθεί ένοχη, κινδυνεύει να καταδικαστεί σε 10 χρόνια κάθειρξη.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ- dpa

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!