Καρδαμύλη & Φολέγανδρος στους 25 πιο ιδιαίτερους προορισμούς του κόσμου

Άλλη μια μεγάλη διάκριση για την Ελλάδα, με την Καρδαμύλη και τη Φολέγανδρο να χτυπάνε τις πρώτες θέσεις στα πιο όμορφα χωριά της Ευρώπης!


Στη λίστα με τα 25 μυστικά χωριά της Ευρώπης που αξίζει να επισκεφθεί κανείς προκειμένου να ανακαλύψει την ψυχή μιας χώρας, το μεγάλο ταξιδιωτικό περιοδικό «Travel + Leisure» συμπεριλαμβάνει τη Φολέγανδρο και την Καρδαμύλη της Ελλάδας.

«Αυτό το γαλήνιο σημείο των Κυκλάδων δεν έχει τίποτα κοινό με τη γειτονική του Σαντορίνη», αναφέρει το δημοσίευμα για τη Φολέγανδρο και συνεχίζει: «Κανένα κτίριο δεν υπερβαίνει τους δύο ορόφους, δεν προσεγγίζουν κρουαζιερόπλοια το λιμάνι και δεν υπάρχουν γνωστές μπουτίκ ή πολυτελή εστιατόρια. Αντίθετα, σε αυτό το απομακρυσμένο νησί του Αιγαίου, τα κύματα σκάνε επάνω στις βοτσαλωτές παραλίες, κατσίκες τρέχουν επάνω στους λόφους και ένας παλιός ξύλινος ανεμόμυλος γυρίζει με το αλμυρό αεράκι. Είναι ένα εξαιρετικά γαλήνιο καταφύγιο για όσους έχουν κουραστεί από τις πιο πολυσύχναστες αποδράσεις της Ελλάδας».
Για τη μετακίνηση προς το νησί, προτείνει απευθείας πτήση προς τη Σαντορίνη ή τη μεταφορά δια θαλάσσης από τον Πειραιά.

Φολέγανδρος
Φολέγανδρος

Τα βουνά και οι λευκές αμμουδιές της Μάνης αξίζουν να κάνει κανείς το ταξίδι από την Αθήνα για επισκεφθεί τα μέρη της, αναφέρεται στο δημοσίευμα για την Καρδαμύλη. «Όσοι ξέρουν, κατευθύνονται εκεί για μια παραδοσιακή εμπειρία: αυθεντικές ελληνικές σαλάτες και μουσακάς στις ταβέρνες το μεσημέρι και το απόγευμα στις αυλές των ξενοδοχείων, τα οποία έχουν θέα στον Μεσσηνιακό κόλπο».

Καρδαμύλη
Καρδαμύλη


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!