Αργυρώ Καλλιάφα – Η εγγονή της Τασσώ Καββαδιά έκανε πράξη το παιδικό της όνειρο!

Η νεαρή και ταλαντούχα Αργυρώ Καλλιάφα έκανε πράξη το δικό της όνειρο και συνάμα εκείνο που δεν είχε ολοκληρώσει η… γιαγιά της, που όπως αποκαλύπτει η νεαρή σχεδιάστρια ήταν η γνωστή σε όλους μας Τασσώ Καββαδία


Από πολύ μικρή ηλικία κατάλαβε ότι εκείνο με το οποίο ήθελε να καταπιαστεί ήταν τα ρούχα. Τα δώρα που ζητούσε δεν ήταν άλλα από χρώματα, για να ζωγραφίζει τα υφάσματα που έβρισκε κι έκοβε, έχοντας ήδη μπει στο «πετσί» της σχεδιάστριας μόδας!

Η νεαρή και ταλαντούχα Αργυρώ Καλλιάφα έκανε πράξη το δικό της όνειρο και συνάμα εκείνο που δεν είχε ολοκληρώσει η… γιαγιά της, που όπως αποκαλύπτει η νεαρή σχεδιάστρια ήταν η γνωστή σε όλους μας Τασσώ Καββαδία, που παρότι είχε σπουδάσει σχέδιο μόδας στη Γαλλία την «κέρδισε» το σανίδι και η ηθοποιία.

ΗΑργυρώ Καλλιάφα, όμως από πολύ μικρή είχε βρει τον δρόμο της και φρόντισε να τον ακολουθήσει, όπως αποκαλύπτει στο www.topmodels.gr και στον Σπύρο Καλαματιανό. Μία συνέντευξη ενδιαφέρουσα, στην οποία η Αργυρώ Καλλιάφα μιλά για την καριέρα της, τα όνειρά της.

 

Τι ήταν αυτό που σε έκανε να ασχοληθείς με τον χώρο της μόδας;
«Ήταν η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων. Το ήθελα από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου. Η μόδα είναι το σπίτι μου, όταν πιάνω το μολύβι νιώθω πραγματικά ελεύθερη. Είναι υπέροχο το αίσθημα της δημιουργίας. Εκείνη είναι η στιγμή που νιώθω ολοκληρωμένη, γεμάτη».

Σε ποια ηλικία έπιασες για πρώτη φορά μολύβι και σχεδίαζες;
«Σε πολύ μικρή ηλικία από τις πρώτες μνήμες μου μπορώ να σου πω ότι θυμάμαι να ζητάω σαν δώρο χρώματα, να σχεδιάζω φορέματα και να κόβω ότι ύφασμα βρω μπροστά μου. Από τα επτά μου κιόλας γνώριζα ότι αυτό που θέλω να κάνω ονομάζεται σχέδιο μόδας».

Ποια ήταν τα πρότυπα σου;
«Ήταν η Madame Gres με τα εξαιρετικά drape της. Ο Issey Miyake και οι πτυχώσεις του και ο Alexander Mcqueen για την θεατρικότητά του».

Ποιες είναι οι πηγές έμπνευσής σου;
«Η έμπνευση μπορεί να προέλθει από παντού. Μπορεί vα βρίσκεται σε οτιδήποτε γύρω μου. Από κάτι μη απτό, από ένα υπαρκτό πρόσωπο, από ένα συναίσθημα, από ένα τραγούδι, μια λέξη. Από οτιδήποτε έχει υπάρξει ως ιδέα, η ύλη, ακόμα και η σκέψη. Συνήθως το τελευταίο καιρό εμπνέομαι από ιστορικά γεγονότα, φυσικά και υπερφυσικά φαινόμενα αλλά και από κοινωνικά κινήματα».

Πρόσφατα στην στο 15th AΧDW είχες πάρει βραβείο για την συμμετοχή σου στο 16 Fashion Project. Πως ένιωσες όταν άκουσες το όνομά σου;
«Για εμένα αυτό το βραβείο ήταν πολύ σημαντικό μιας και προήλθε από την ψήφο του κόσμου. Μ΄ έκανε να νιώσω αν θες και λίγο υπεύθυνη στα να αποδείξω στον κόσμο ότι δεν με επέλεξε τυχαία. Ήταν η στιγμή που ένιωσα έτοιμη στα να αποκαλύψω ποια πραγματικά είμαι και τι κάνω».

kalliafa 12

Είναι γνωστό ότι είσαι εγγονή της μεγάλης ηθοποιού Τασσώ Καββαδία. Πες μας δύο λόγια για την Τασσώ Καββαδία και πως νιώθεις που είσαι εγγονή της;
«Νιώθω υπερήφανη που είμαι εγγονή της Τασσώς. Νιώθω όμως λίγο μεγαλύτερη υπερηφάνεια που προέρχομαι από μια οικογένεια που τα μέλη της τα χαρακτηρίζει η ευγένεια και η καλοσύνη. Η Τασσώ λοιπόν δεν είχε καμία σχέση με αυτό που έβλεπες στις ταινίες της, ήταν ένας άνθρωπος γεμάτος καλοσύνη. Επίσης κάτι που ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει είναι ότι η Τασσώ είχε σπουδάσει σχέδιο μόδας στην Γαλλία».

Ποιες λέξεις είναι αυτές που σε χαρακτηρίζουν;
«Πίστη και όταν λέω πίστη εννοώ αυτή που έχουμε στον εαυτό μας. Σταθερότητα στις επιλογές μου, εμμονή στην λεπτομέρεια και πάθος σε ότι κι αν κάνω».

Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σου βήματα, αλλά και τα όνειρα σου που θες να τα κάνεις πραγματικότητα;
«Στα άμεσα σχέδια μου είναι η συμμετοχή μου στην 19η AXDW. Ενώ συζητάμε και την δημιουργία του δικού μου e-shop όπου ο κόσμος θα μπορεί να αγοράσει τα ρούχα μου ακόμα και αν βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση. Το μεγαλύτερο όνειρό μου είναι στα 50 μου χρόνια να θεωρούμε μια από τις καλύτερες σχεδιάστριες μόδας της γενιάς μου. Ενώ το Βrand Argirο Kalliafa να μπορέσει να ντύσει πολλές γενιές».



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!