5 + 1 tips για να έχεις πάντα καθαρή κουζίνα

Η αλήθεια είναι πως, ενώ όλα τα δωμάτια του σπιτιού σου είναι πάντα σε τάξη, δυσκολεύεσαι να ασχολείσαι με την καθαριότητα της κουζίνας.


Επιπλέον, ενώ σου αρέσει πολύ να μαγειρεύεις, δεν το κάνεις πολύ συχνά, καθώς στη συνέχεια παίρνεις δύσκολα την απόφαση να καθαρίζεις την κουζίνα σου, τα σκεύη μαγειρικής, τα πιάτα και τον νεροχύτη.

Η λύση για όλα αυτά; Ρίξε μια ματιά σε 6 εύκολα tips, που θα κάνουν την καθαριότητα της κουζίνας σου παιχνιδάκι.

1. Κράτησε τακτοποιημένο και καθαρό τον πάγκο της κουζίνας

Μπορεί να μοιάζει αρκετά δύσκολο, αλλά μπορείς να το πετύχεις αν βάζεις κάθε συσκευή και αντικείμενο στη θέση του, αμέσως μόλις σταματήσεις να το χρησιμοποιείς. Έτσι, θα είναι πολύ πιο εύκολο να καθαρίζεις καθημερινά τον πάγκο σου και να εξαφανίζεις τα μικρόβια και τη σκόνη. Επιπλέον, μην ξεχνάς να ξεσκονίζεις τις συσκευές με ένα ζεστό βρεγμένο πανί, πριν τις αποθηκεύσεις στα ντουλάπια.

2. Καθάριζε τον φούρνο, τον νεροχύτη και τον πάγκο της κουζίνας μετά από κάθε χρήση τους

Αν είναι όλα τακτοποιημένα μέσα στην κουζίνα σου, τότε δεν θα χρειαστείς πολύ χρόνο, για να περάσεις ένα σφουγγαράκι με απολυμαντικό πάνω από όλες τις επιφάνειες.

3. Αποθήκευε το υγρό για τα πιάτα και τα σφουγγαράκια κάτω από τον νεροχύτη

Μπορεί να είναι πιο βολικό να τα ακουμπάς πάνω στον νεροχύτη, αλλά η κουζίνα σου θα φαίνεται ακόμη πιο καθαρή και τακτοποιημένη, όταν τα αποθηκεύεις σε ένα μεταλλικό καλαθάκι μαζί με τα γάντια σου.

4. Η θέση του κάδου απορριμμάτων βρίσκεται κάτω από τον νεροχύτη

Αποθηκεύοντας τον κάδο για τα σκουπίδια κάτω από τον νεροχύτη, κερδίζεις χώρο στην κουζίνα και το δωμάτιο δείχνει πολύ πιο καθαρό. Μην ξεχνάς να βγάζεις καθημερινά τα σκουπίδια έξω, για να μη μυρίζει ο χώρος.

5. Δοκίμασε να πλένεις και να σκουπίζεις αμέσως τα πιάτα, τα ποτήρια και τα μαγειρικά σκεύη

Ώρα να βάλεις στο πατάρι ή στην αποθήκη το καλάθι στραγγίσματος πιάτων. Μπορείς να τα πλένεις και να τα σκουπίζεις αμέσως μετά από κάθε γεύμα, ώστε ο πάγκος και ο νεροχύτης σου να είναι πάντα καθαροί.

6. Φρόντισε ώστε να έχει κάθε συσκευή και αντικείμενο τη δική του θέση μέσα στην κουζίνα σου

Όρισε που θα αποθηκεύεται το κάθε αντικείμενο και φρόντιζε να το βάζεις στη θέση μετά από κάθε χρήση του. Δεν χρειάζεται να είναι πάνω στον πάγκο, όπου θα σκονίζονται και θα δυσκολεύουν την προετοιμασία του φαγητού ή το καθάρισμα. Αξιοποίησε όπως πρέπει κάθε ντουλάπι, συρτάρι και αποθηκευτικό χώρο μέσα στην κουζίνα.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!