Η ζωή στους υπονόμους της Ρουμανίας

Μία ολόκληρη πόλη κάτω από τους δρόμους


Το Βουκουρέστι βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Ρουμανίας και είναι γνωστό για τα μπαρόκ παλάτια του και τις μεγάλες λεωφόρους του. Ωστόσο, κάτω από τις μεγάλες πλατείες βρίσκεται μια άλλη πόλη που δεν αποτελεί τουριστικό προορισμό και στην οποία είναι κάτι παραπάνω από φανερή η έλλειψη των απαραίτητων πόρων για να μπορεί να ζήσει κανείς.

Η ανέχεια και η εξαθλίωση αποτυπώνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες από τους υπόνομους στο Βουκουρέστι, στο οποίο βρίσκουν καταφύγιο ως επί το πλείστον τοξικομανείς. Πρόκειται για το δίκτυο αποχέτευσης, στο οποίο σύμφωνα με την Daily Mail ζουν ασθενείς που έχουν τον ιό HIV, ενώ το ένα τέταρτο πάσχει από φυματίωση.

Ο κόσμος αυτός πλέον εκτίθεται στη νέα ταινία του Channel 4 των δημοσιογράφων Paraic O’Brien, Jim Wickens και Radu Ciorniciuc.

Η ταινία πραγματεύεται και τη ζωή του Bruce Lee, τον οποίο παρουσιάζει ως τον «βασιλιά των υπονόμων», ο οποίος πήρε το όνομά του από τους καβγάδες στους δρόμους. Ο Bruce Lee είναι ορφανός και από τους δυο γονείς και έμπορος ναρκωτικών, ενώ σύμφωνα με το Channel 4 πληρώνει τοπικές συμμορίες για να προστατεύουν τα ορφανά που βρήκαν καταφύγιο κάτω από την πόλη.

easterneurope3easterneurope4easterneurope6easterneurope10easterneurope16easterneurope20



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!