Yeni Safak: Θέμα παράνομης κατοχής νησιών, θα θέσει ο Ερντογάν στο ΝΑΤΟ


Προκλητικός εμφανίζεται για μία ακόμα φορά ο Τούρκος πρόεδρος Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ετοιμάζεται να θέσει στο ΝΑΤΟ θέμα για παράνομη κατοχή νησιών από την Ελλάδα.

Όπως αναφέρει η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Yeni Safak», «ένα άλλο θέμα που θα φέρει στην ατζέντα ο Ερντογάν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ θα είναι η παράνομη κατοχή των νησιών από την Ελλάδα. Ο Ερντογάν θα θίξει την «παράνομη στρατιωτικοποίηση των νησιών».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα τα άλλα θέματα που θα θέσει επί τάπητος ο Τούρκος Πρόεδρος είναι εκείνο της Φινλανδίας και της Σουηδίας, προσκομίζοντας «στοιχεία» ότι στηρίζουν την τρομοκρατία.

Επίσης θα συζητήσει το ζήτημα του πολέμου στην Ουκρανία, της δημιουργίας διαδρόμου για τα ουκρανικά σιτηρά, της στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία και ζητήματα οικονομίας και ενέργειας.

Απειλεί την Ελλάδα ο Τούρκος Αντιπρόεδρος: Αποστρατιωτικοποίηση ή αμφισβήτηση νησιών “και όπου πάει”

Ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι απειλεί ανοιχτά την Ελλάδα ότι η χώρα του θα αμφισβητήσει την κυριαρχία της στα νησιά του Αιγαίου αν δεν τα αποστρατιωτικοποιήσει.

Ο Οκτάι μίλησε στην εφημερίδα Μιλιέτ και μεταξύ άλλων αναφέρει σχετικά με την Ελλάδα: «Η Τουρκία κάνει υπομονή εδώ και 100 χρόνια, από την Συνθήκη της Λωζάννης, τα νησιά πρέπει αποστρατιωτικοποιηθούν. Η Ελλάδα ή θα κάνει αυτό που πρέπει ή υπάρχει και η ιστορία στις αρχές του 20 αιώνα. Υπάρχει και η πρόσφατη ιστορία της Κύπρου. Η Ελλάδα ή θα αποστρατιωτικοποιήσει τα νησιά ή η Τουρκία θα αρχίσει να αμφισβητεί την κυριαρχία τους. Θα τα αμφισβητήσουμε και όπου πάει».

Επίσης όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο Τούρκος αντιπρόεδρος ανέφερε ως παράδειγμα ακόμα και το Καστελλόριζο λέγοντας προκλητικά: «Υπάρχουν νησιά, που βρίσκονται κάτω από την μύτη μας και στρατιωτικοποιούνται. Αυτά είναι απειλή για μας, δεν θα το ανεχτούμε και δεν μπορεί η Τουρκία να μην απαντήσει σε αυτήν την πράξη της Ελλάδος».

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!