Ξεκίνησε η δίκη Pistorius – Συνεχίζεται δεύτερη μέρα

Στο εδώλιο του κατηγορούμενου βρίσκεται από εχθές το πρωί ο ο Oscar Pistorius κατηγορούμενος ότι σκότωσε τη σύντροφό του Ρίβα Στίνκαμπ στις 14 Φεβρουαρίου 2013


Η δίκη άρχισε το πρωί στην Πρετόρια, και οι φωτογράφοι που βρέθηκαν στην αίθουσα έδωσαν μάχη για μια φωτογραφία του παραολυμπιονίκη, ο οποίος κατηγορείται για τον φόνο της συντρόφου του.

Ο Pistorius εμφανίστηκε στην αίθουσα του δικαστηρίου φορώντας μαύρο κοστούμι και γραβάτα. Πρόκειται για την πρώτη φορά που ο Pistoriusθα βρισκόταν στον ίδιο χώρο με την μητέρα του άτυχου μοντέλου. Στη αίθουσα ήταν η οικογένεια του Πιστόριους και η οικογένεια Στέενκαμπ. Δεν αντάλλαξαν ούτε μια ματιά.

Ο 27χρονος παραολυμπιονίκης αναμενόταν να παραδεχθεί ότι σκότωσε το μοντέλο στις 14 Φεβρουαρίου 2013, πυροβολώντας πίσω από την κλειστή πόρτα του μπάνιου, ωστόσο υποστηρίζει -όπως και στην αρχική του κατάθεση- πως πανικοβλήθηκε, πιστεύοντας πως μέσα στο σπίτι του είχε μπει διαρρήκτης.

Ο Πιστόριους κινδυνεύει να καταδικαστεί σε 25ετή κάθειρξη. Ο εισαγγελέας Τζέρι Νελ τον κατηγόρησε ότι «σκότωσε σκόπιμα» τη σύντροφό του.

«Εσείς τί έχετε να πείτε;» τον ρώτησε η δικαστής Τοκοζίλε Μασίπα.

«Είμαι αθώος Κυρία», απάντησε χαμηλόφωνα στη δικαστή ο 27χρονος αθλητής αφού είχε δηλώσει ότι είχε καταβάλει το σε βάρος του κατηγορητήριο που αναγνώστηκε. Δήλωσε επίσης αθώος για τις άλλες κατηγορίες που εκκρεμούν σε βάρος του, κυρίως για την κατοχή και τη χρήση απαγορευμένων όπλων.

Μια γειτόνισσα του Pistorius που κατέθεσε ως μάρτυρας δήλωσε ότι άκουσε τις φοβερές κραυγές γυναίκας το βράδυ του φονικού.

Σήμερα το πρωί ο νοτιοαφρικανικός Τύπος δημοσιεύει δηλώσεις της μητέρας της Ρίβα, της Τζουν Στέενκαμπ. «Θέλω να κοιτάξω τον Οσκαρ, να τον κοιτάξω στα μάτια και να κρίνω η ίδια την αλήθεια για το τί έκανε στη Ρίβα», δήλωσε στην εφημερίδα The Star του Γιοχάνεσμπουργκ.

Η δίκη θα ολοκληρωθεί στις 20 Μαρτίου. Η ενοχή για ανθρωποκτονία μπορεί να επιφέρει στον διάσημο αθλητή του στίβου έως και 15 χρόνια ποινή φυλάκισης.

Ο Oscar Pistorius πάντως φαίνεται πως έχει ξεπεράσει το θάνατο της πρώην συντρόφου του αφού πλέον έχει σχέση με 19άχρονη φοιτήτρια.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!