Βόμβα απέναντι από το υπουργείο Εργασίας: Βίντεο – ντοκουμέντο από τη στιγμή της έκρηξης στην Σταδίου


Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της έκρηξης της βόμβας απέναντι από το υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου βλέπει το φως της δημοσιότητας. Αυτόπτες μάρτυρες μίλησαν για μια πολύ δυνατή έκρηξη. Από αυτή προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές στα κτίρια της περιοχής, ενώ στο υπουργείο Εργασίας έσπασαν τζάμια μέχρι και το 7ο όροφο.

Πριν από την έκρηξη, η οποία έγινε στη 01:29 τα ξημερώματα, υπήρξαν δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Στο πρώτο ενημέρωναν ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στο υπουργείο Εργασίας και στο δεύτερο ακριβώς απέναντι, έξω από τράπεζα.

Την ευθύνη για την τοποθέτηση βόμβας ανέλαβε η «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα». Πρόκειται για πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση.

Το χρονικό της έκρηξης

Λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, στις 00:49 περίπου, είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ότι έξω από το υπουργείο Εργασίας είναι τοποθετημένη μία τσάντα με εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος επρόκειτο να εκραγεί σε 40 λεπτά από εκείνη την ώρα.

Άμεσα, ενημερώθηκε η Αστυνομία, η οποία με τη σειρά της διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Σταδίου στο ύψος της συμβολής της με την οδό Πεσμαζόγλου.

Λίγο αργότερα, μετά το πρώτο τηλεφώνημα στην ΕΦΣΥΝ, ακολούθησε ακόμη ένα, το οποίο έλεγε πως ο εκρηκτικός μηχανισμός βρίσκεται έξω από υποκατάστημα τραπέζης επί της οδού Σταδίου, απέναντι από το υπουργείο Εργασίας.

Υπήρχαν φόβοι της Αστυνομίας ότι υπήρχε και δεύτερος εκρηκτικός μηχανισμός, ωστόσο αυτό το ενδεχόμενο φαίνεται πως απομακρύνθηκε.

Αμέσως στο σημείο έσπευσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία ενημερώθηκε από τον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων για την κατάσταση.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

«Σήμερα (03-02-2024) και ώρα 00:48 το Κέντρο της Άμεσης Δράσης ενημερώθηκε τηλεφωνικά από την Εφημερίδα των Συντακτών ότι είχαν δεχθεί τηλεφώνημα σχετικά με τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο Υπουργείο Εργασίας, ο οποίος επρόκειτο να εκραγεί σε 40 λεπτά.

Ο χώρος αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν άμεσα στο σημείο, πραγματοποιώντας εκτροπή της κυκλοφορίας.

Ο μηχανισμός εξερράγη την 01.29 ώρα προκαλώντας υλικές ζημιές.

Προανάκριση διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β)».

Προβληματισμός στην Αντιτρομοκρατική μετά το χτύπημα στην «καρδιά» της Αθήνας

Προβληματισμό έχει προκαλέσει στα ανώτερα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. το χτύπημα στην «καρδιά» της Αθήνας, με την έκρηξη βόμβας απέναντι από το υπουργείο Εργασίας, στην οδό Σταδίου, σε ένα από τα καλά φυλασσόμενα σημεία της πόλης.

Την ευθύνη ανέλαβε η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα», η οποία όπως λένε έμπειροι αξιωματικοί, ήθελε να κάνει επίδειξη ισχύος και γι΄ αυτό η επιλογή του σημείου απέναντι από το υπουργείο και σε έναν δρόμο με τράπεζες και έντονη αστυνομική παρουσία, δεν είναι τυχαία.

Το «μήνυμα» που θέλησαν να εκπέμψουν είναι ότι «ήρθαν για να μείνουν». Οι πυροτεχνουργοί που βρίσκονται ακόμα στο σημείο, συγκεντρώνουν υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού και ό, τι άλλο υλικό υπάρχει, προκειμένου να σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια και να διαπιστωθεί η συνδεσμολογία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η βόμβα είχε τοποθετηθεί μέσα σε μια γυναικεία τσάντα, την οποία άγνωστοι είχαν κρεμάσει στα κάγκελα του πεζοδρομίου απέναντι από το υπουργείο Εργασίας. Δεν ήθελαν νεκρούς, αλλά στόχος τους ήταν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Αυτό που υποστηρίζουν οι Αρχές είναι ότι το χτύπημα ήταν σοβαρό και συγκαταλέγεται στο βαρύ έγκλημα. Πρόκειται επί της ουσίας για την επιστροφή της τρομοκρατίας αν λάβει κάποιος υπόψη και το χτύπημα στην έδρα των ΜΑΤ στο Γουδή πριν από μερικές εβδομάδες, αν και σε αυτή την περίπτωση δεν είχε εκραγεί ο μηχανισμός.

Μέσα στο πέρασμα των ετών νέα πρόσωπα έχουν κάνει την εμφάνισή τους και έχουν ενταχθεί στις οργανώσεις, με αποτέλεσμα η ΕΛ.ΑΣ. τώρα να προσπαθεί να τους «αποκρυπτογραφήσει» καθώς δεν έχει στα χέρια της πολλά στοιχεία για εκείνους. Βέβαια δεν αποκλείεται στους κόλπους τους να υπάρχουν και κάποιοι που απέμειναν της «παλιάς φρουράς». Όπως και να έχει το στρατηγείο της Αντιτρομοκρατικής βρίσκεται σε εγρήγορση.

διαβάστε περισσότεραΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!