Βόλος: Η μάχη των γιατρών για να επαναφέρουν την 5χρονη που έπαθε ανακοπή – Τα 45 δραματικά λεπτά


Επί 45 λεπτά έδιναν μάχη οι γιατροί στο Νοσοκομείο του Βόλου για να επαναφέρουν την 5χρονη που μεταφέρθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών χωρίς τις αισθήσεις της το μεσημέρι της Πέμπτης.

Το κοριτσάκι, το οποίο πάσχει από εγκεφαλική παράλυση, έπαθε ανακοπής καρδιάς, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, magnesianews.gr. Οι γονείς μόλις το είδαν αναίσθητο, κάλεσαν αμέσως ασθενοφόρο για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, taxydromos.gr, η 5χρονη αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας εκ γενετής. Μάλιστα έχει χρειαστεί πολλές φορές στο παρελθόν να νοσηλευτεί στην Παιδιατρική του Νοσοκομείου Βόλου.

Αυτή τη φορά όμως δεν ήταν μία απλή επιδείνωση της υγείας της. Αμέσως στο νοσοκομείο Βόλου σήμανε συναγερμός. Οι γιατροί έπεσαν πάνω στην 5χρονη. Στην αίθουσα αναζωογόνησης τα λεπτά κυλούσαν βασανιστικά. Αρχικά το παιδί δεν αντιδρούσε, όμως οι γιατροί και οι νοσηλευτές δεν εγκατέλειψαν τις προσπάθειες.

Από τις 3 το μεσημέρι έως  τις 15.45 έδωσαν μάχη για να το επαναφέρουν, όπως και τελικά έγινε. Το να παραμείνει στο Νοσοκομείο ήταν πλέον επικίνδυνο. Αμέσως διασωληνώθηκε, ενημερώθηκε το τμήμα επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ κεντρικά και το πλήρωμα της κινητής σύγχρονης μονάδας του ΕΚΑΒ Βόλου ετοιμάστηκε για την επείγουσα διακομιδή στην Αθήνα.

διαβάστε περισσότεραΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!