Βικτόρια Χίσλοπ: Η Θεσσαλονίκη έχει ψυχή

Η γνωστή συγγραφέας μιλά για την αγαπημένη της χώρα.


Για όσα τη γοητεύουν στη Θεσσαλονίκημίλησε στο Λονδίνο η διάσημη Βρετανίδα συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ, απευθυνόμενη σε κοινό ξένων δημοσιογράφων και τουριστικών πρακτόρων, ως επίσημη προσκεκλημένη στην παρουσίαση της πόλης στη διεθνή τουριστική έκθεση “World Travel Market”.

Η συγγραφέας του μυθιστορήματος “Το Νησί” μοιράστηκε με το κοινό την εμπειρία της από τις επισκέψεις της στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τη συγγραφή του βιβλίου “Το Νήμα” (το οποίο περιγράφει ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν στην πόλη από το 1917 μέχρι σήμερα).

“Η Θεσσαλονίκη έχει ‘ψυχή’. Αυτό που συμβαίνει σε αυτήν την πόλη είναι δύσκολο να το περιγράψεις με λόγια“, δήλωσε η κ. Χίσλοπ στους δημοσιογράφους και μίλησε για τα “δυνατά” σημεία της πόλης, που όμως είπε είναι -μεταξύ άλλων- οι άνθρωποι, το ηλιοβασίλεμα, το απέραντο θαλάσσιο μέτωπο και το φαγητό.

Η ΕΞΘ είχε παρουσία στο περίπτερο του ΕΟΤ, με στόχο την αύξηση του αριθμού των Άγγλων επισκεπτών, που ήδη εμφανίζει ανοδικές τάσεις (15.517 διανυκτερεύσεις στο οκτάμηνο 2013, αυξημένες κατά 8,87% σε σχέση με πέρυσι).

“Τα μηνύματα είναι θετικά. Φέτος θα ισοσκελίσουμε τις περσινές απώλειες και ενδεχομένως να κλείσουμε τη χρονιά με θετικό πρόσημο. Αυτό ενισχύει την αισιοδοξία μας για το 2014”, σημείωσε ο πρόεδρος της ΕΞΘ, Αριστοτέλης Θωμόπουλος.

 



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!