Βίκυ Σταμάτη: Στις 5 Νοεμβρίου πρέπει να πληρώσει 50.000 για να μην γυρίσει στη φυλακή

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης.


Την Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου, θα πρέπει η Βίκυ Σταμάτη, σύζυγος του φυλακισμένου πρώην υπουργού για τις μίζες των εξοπλιστικών Άκη Τσοχατζόπουλου, να καταβάλει την εγγύηση των 50.000 ευρώ που της έχει επιβληθεί από το δικαστήριο.

Υπενθυμίζεται πως η Βίκυ Σταμάτη είχε κάνει χρήση την κοινή υπουργική απόφαση που εκδόθηκε στις 21 Ιουλίου και ανέστειλε μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, λόγω των capital controls, την καταβολή εγγύησης που επιβάλλεται σε κρατούμενους για να αποφυλακιστούν.

Το μέτρο αυτό που ισχύει για όλες τις εγγυοδοσίες, αλλά και άλλες δικαστικές πράξεις με οικονομικό αντικείμενο (παράβολα κλπ) και όλους τους κρατούμενους – κατηγορούμενους, έχει ισχύ μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, ήτοι το Σάββατο που μας έρχεται.

Αυτό σημαίνει πως η Βίκυ Σταμάτη, αλλά και όσοι κρατούμενοι έχουν αποφυλακιστεί από τον περασμένο Ιούλιο χωρίς να καταβάλουν τις εγγυήσεις, έχουν περιθώριο μέχρι και 5 μέρες μετά το Σάββατο (δηλαδή έως την Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου) να καταβάλλει τις 50.000 ευρώ.

Σημειώνεται πως την Πέμπτη, το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε πως δεν σκοπεύει να παρατείνει την ΚΥΑ η οποία έχει ήδη από τον Ιούλιο μέχρι και σήμερα ανανεωθεί δύο φορές.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!