Τραγωδία στα Τέμπη: «Πράσινο φως» από το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας για τη διαβίβαση της δικογραφίας στην Εξεταστική


Δεκτό έκανε το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας το αίτημα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για το δυστύχημα στα Τέμπη, που ζητούσε έγγραφα της σχετικής δικογραφίας, η οποία είναι ακόμη ανοιχτή.

Το θέμα της πρόσβασης στη δικογραφία από τα μέλη της Επιτροπής αποτέλεσε πεδίο έντονης αντιπαράθεσης την τελευταία μέρα εργασιών της. Σύσσωμη η αντιπολίτευση ζήτησε την προσωρινή παύση των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής, μέχρι η Εισαγγελία Εφετών Λάρισας να διαβιβάσει τη δικογραφία, ύστερα από σχετικό αίτημα, που κατατέθηκε τον Δεκέμβριο.

Ωστόσο, η Επιτροπή ολοκλήρωσε τις εργασίες της την Τρίτη, πριν αποφασίσει το Συμβούλιο Εφετών και ενώ υπήρχε έγγραφη ενημέρωση από την Εισαγγελία Εφετών στο σώμα ότι επίκειται η συνεδρίαση του Συμβουλίου. Η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής αναμένεται να συζητήσει το πόρισμα για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, στις 11 Μαρτίου.

Διώξεις σε στελέχη δύο φορέων

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα larissanet.gr, την ερχόμενη Πέμπτη ξεκινούν οι καταθέσεις των στελεχών της ΕΡΓΟΣΕ, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να προσέλθουν στον Εφέτη Ανακριτή, που διερευνά την υπόθεση, και τα δύο στελέχη – διευθύνων σύμβουλος και ένας τεχνικός διευθυντής – της Hellenic Train (βρίσκονται στην Ιταλία) που διώκονται για τα πλημμελήματα, μεταξύ άλλων, της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή. Η δίωξή τους αφορά την λειτουργία του συστήματος επικοινωνίας GSM-R στις αμαξοστοιχίες.

Όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, το στάδιο της ανάκρισης αναμένεται να ολοκληρωθεί με την ποινική δίωξη σε στελέχη του υπουργείου Μεταφορών και της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων.

διαβάστε περισσότεραΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!