Υπόθεση: Ο Κιντάν με τη σύζυγό του και την κόρη τους ζουν λίγο έξω από το Τιμπουκτού φροντίζοντας τα ζώα τους. Ομως από μια μοιραία παρεξήγηση η ζωή τους αλλάζει δραματικά: βρίσκoνται πλέον στο έλεος των τζιχαντιστών, που έχουν καταλάβει το χωριό και προσπαθούν να επιβάλουν τους δικούς τους κανόνες.

timbuktu_poster1

Τι κι αν η ταινία του Αμπντεραχμάν Σισσακό δεν κατάφερε τελικά να κερδίσει το Οσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, είναι από αυτές που σου μένουν αξέχαστες. Το «Τιμπουκτού» έκλεψε τις εντυπώσεις στο τελευταίο Φεστιβάλ των Καννών, είναι όλο γυρισμένο στην έρημο και θα το χαρακτήριζες ως ένα «σκληρό» έργο. Συγκινητική, έντονη, σοκαριστική, επίκαιρη και (μάλλον, ευτυχώς) καθόλου πολιτική, είναι μια ταινία που παρουσιάζει ρεαλιστικά τις συνέπειες κάθε ενέργειας στον ίδιο τον άνθρωπο.

Να την επιλέξεις αν θέλεις να δεις κάτι που θα σου δώσει τροφή για σκέψη και θα σε προβληματίσει, βγαίνοντας από τη σκοντεινή αίθουσα. Να μην την επιλέξεις αν θέλεις να δεις κάτι χαλαρό, να φας ποπ-κορν και να περάσεις ήσυχα το βράδυ σου.

Δες το τρέιλερ: