Τιμωρήθηκε ο Ολυμπιακός για ένα πανό

Η UEFA κατά των νεκροκεφαλών εντός των γηπέδων


Με πρόστιμο 30.000 ευρώ από την ευρωπαϊκή Ομοσπονδία και κλείσιμο τμήματος κερκίδας του «Γ. Καραϊσκάκης» στον αγώνα με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στους «16» του Champions League, τιμωρήθηκαν οι Πειραιώτες.

Η αιτία ήταν ένα πανό που σηκώθηκε από τους οπαδούς του Ολυμπιακού στον αγώνα με την Άντερλεχτ.

Ο διευθυντής επικοινωνίας του Ολυμπιακού Κώστας Καραπαπάς, μίλησε στον «NOVΑΣΠΟΡ FM 94,6» για την τιμωρία της UEFA:

«Κάνω την παρέμβαση αυτή για να ξέρουν όλοι τι έχει συμβεί πραγματικά. Όλη ιστορία έχει γίνει για μια σημαία, ένα banner 2Χ2 η οποία δεν είχε επάνω κανένα σύνθημα. Είχε πάνω μόνο μια νεκροκεφαλή. Αυτή η νεκροκεφαλή είναι σήμα ενός συνδέσμου. Δεν είναι των SS. Βγαίνει σε διάφορες παραλλαγές.

Μάλιστα για να φύγει αυτή η ιστορία με τον Ναζί και τα SS, να επισημάνω ότι σε άλλο παιχνίδι αντίστοιχα, η UEFA είχε ζητήσει να φύγει ένα πανό ενός συνδέσμου του Ρεθύμνου με νεκροκεφαλή με ένα κρητικό σαρίκι επάνω… Φαντάζομαι δεν είναι SS και οι Κρητικοί.

Απορήσαμε. Ξέρετε ότι υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να τα ψάξεις περαιτέρω για να μην ξανασυμβούν. Και εμείς έχουμε έρθει σε δύσκολη θέση κάποια στιγμή, για παράδειγμα θυμάμαι σε ένα παιχνίδι με τη Σάλκε να βλέπουμε ένα πανό της Βαρντάρ Σκοπίων με υβριστικό περιεχόμενο. Τότε μιλήσαμε στους ανθρώπους της UEFA για να μάθουμε τι λέει αυτό… Μπορεί να βρίζει την Ελλάδα και εμείς εκπροσωπούμε την Ελλάδα. Πρέπει να μάθουμε τι λέει. Καταλαβαίνετε ότι όταν συμβαίνει ένα περιστατικό στο γήπεδό μας το ψάχνουμε ακόμη περισσότερο.

Λοιπόν δεν θέλουν καθόλου οι άνθρωποι της UEFA στα γήπεδα να υπάρχουν σύμβολα με νεκροκεφαλές. Αυτό είναι το θέμα τώρα. Το ρατσιστική συμπεριφορά –κατά την άποψή μου- είναι πολύ τραβηγμένο. Προφανώς στο δικό μας περιστατικό κρίθηκε ότι το σύμβολο αυτό ανήκει σε μια συγκεκριμένη κατηγορία νεκροκεφαλών… Μάλιστα αμφιβάλω αν το 99% που βλέπουν μια νεκροκεφαλή γνωρίζουν που αυτό το σύμβολο μπορεί και εάν έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν. Όπως ξέρετε οι οπαδοί σε όλα τα γήπεδα του κόσμου έχουν τέτοια σύμβολα, νεκροκεφαλές… κτλ.

Ο παρατηρητής μας είπε ότι δεν επιτρέπονται τέτοια σύμβολα, νεκροκεφαλές και σε πέντε λεπτά κατέβηκε. Μέχρι να το κατεβάσει ο άνθρωπος χρειάστηκαν 4-5 λεπτά. Το κατεβάσαμε αμέσως. Και να σας πω και κάτι… Αν υπήρχε ένα πανό οποιουδήποτε ρατσιστικού περιεχομένου ή οποιοδήποτε άλλο πανό τέτοιου περιεχομένου θα το κατεβάζαμε εμείς δεν θα περιμέναμε την UEFA. Έχει και αυτό τη σημασία του. Και όταν λέω εμείς εννοώ η ΘΥΡΑ 7, οι φίλαθλοί μας, ο Ολυμπιακός.

Το λέω γιατί πολλές φορές, κάποιοι εκμεταλλεύονται κάποια τέτοια περιστατικά για να ανοίξουν και πάλι κάποια ζητήματα που έχουν ξαναπεί και έχουμε ξαναπεί. Και κανείς από όλους αυτούς δεν έχει προσέξει ότι χθες η ΘΥΡΑ 7 έχει δώσει ένα πολύ σημαντικό ποσό στο κέντρο προστασίας προσφύγων».

Δείτε το banner στη φωτογραφία που δημοσιεύεται στην «Εφημερίδα των Συντακτών»:

sport2ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!