Θετικές εξελίξεις στην Ελλάδα προβλέπει η Κομισιόν

“Περιμένουμε καλά αποτελέσματα στο σύνολο του έτους”, τόνισε ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου Όλι Ρεν.


Θετικός για την πορεία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος του Ευρωπαίου επιτρόπου Όλι Ρεν, Σάιμον Ο’ Κόνορ, με αφορμή τα στοιχεία της Eurostat για την ύφεση στην Ελλάδα.

Ο κ. Ο’ Κόνορ σημείωσε ότι η σημερινή δεύτερη εκτίμηση της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας ευθυγραμμίζεται, πλήρως, με την πρώτη εκτίμηση που δημοσιοποιήθηκε στις 15 Μαΐου και “δεν υπάρχουν εκπλήξεις”.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου υπογράμμισε ότι εξακολουθούν να παραμένουν σε ισχύ οι εαρινές προβλέψεις, τονίζοντας ότι “οι εσωτερικές μας εκτιμήσεις ξεπεράστηκαν προς το θετικό σε σχέση με τις σημερινές ανακοινώσεις της Eurostat”.

Ακόμη, ο O’ Κόνορ έκανε λόγο για “ενθαρρυντικές εξελίξεις” στον δείκτη εμπιστοσύνης στην Ελλάδα, ο οποίος βρέθηκε τον Μάιο σε πενταετές υψηλό, καθώς αυξήθηκε 4,6 μονάδες σε μηνιαία βάση και 16,5 μονάδες σε ετήσια βάση.

Τέλος, ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου υποστήριξε ότι οι προβλέψεις αυτές έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες της Επιτροπής, προσθέτοντας ότι “περιμένουμε καλά αποτελέσματα στο σύνολο του έτους”.

Αλήθεια ή ψέμματα δε γνωρίζω αλλά αυτά τα λόγια επέστρεψε ο εκπρόσωπος να διαρρεύσουν.

Μόνο εμένα μου φαίνεται πως πάμε από το κακό στο χειρότερο;

 



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!