Θαύμα Ολυμπιακής αρχιτεκτονικής το ΟΑΚΑ – Ύμνος απο το Bloomberg

Εδώ που τα λέμε έχει δίκιο! Κάνουν λόγο για το καλύτερο Ολυμπιακό Στάδιο όλων των εποχών!


Συνήθως πρωταγωνιστούν σε αρνητικά δημοσιεύματα. Το υπέρογκο κόστος τους, ή η κατάσταση στην οποία βρίσκονται τώρα είναι κυρίως οι λόγοι που στρέφουν το ενδιαφέρον στις εγκαταστάσεις που δημιουργήθηκαν στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας. Κι όμως, εντοπίζονται ακόμη και θετικά στοιχεία τους.

Το Bloomberg έγραψε… ύμνους για το Ολυμπιακό στάδιο. Συγκεκριμένα, το συμπεριέλαβε στα «θαύματα» της ολυμπιακής αρχιτεκτονικής, βάζοντάς το δίπλα σε σπουδαίες εγκαταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί για τις ανάγκες της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης. Μάλιστα, το Ολυμπιακό στάδιο βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας.

Αν και σημειώνει την έντονη ανησυχία που προηγήθηκε των αγώνων, πως η Αθήνα δεν θα προλάβει να είναι έτοιμη για το ραντεβού, το δημοσίευμα αναγνωρίζει πως τελικά οι Ολυμπιακοί αγώνες του 2004 ξεκίνησαν χωρίς… αναποδιές. Και βέβαια γίνεται ιδιαίτερη μνεία στον Σαντιάγο Καλατράβα. «Ο Ισπανός αρχιτέκτονας άφησε την υπογραφή του στο στάδιο του 1982, με την προσθήκη ενός εκπληκτικού στεγάστρου από ατσάλινες αψίδες», σημειώνει το Bloomberg.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!