Τέσσερα χρόνια με αναστολή και 3.000 ευρώ πρόστιμο στον Μιχάλη Λιάπη για τις πλαστές πινακίδες

Κατάμεστο από κόσμο το ακροατήριο, αλλά ο Μιχάλης Λιάπης δεν εμφανίστηκε λόγω… δημοσιογράφων.


Ο πρώην υπουργός δεν πήγε στο δικαστήριο γιατί «φοβήθηκε» τους δημοσιογράφους
Τέσσερα χρόνια με αναστολή και 50 ευρώ την ημέρα εξαγορά η ποινή για τις πλαστές πινακίδες
3.000 ευρώ το πρόστιμο γιατί κυκλοφορούσε το αυτοκίνητο
Κατάσχεται το τζιπ του

Θυμάστε την ταινία του Δημήτρη Ψαθά «Ένας βλάκας και μισός» όπου ο πρωταγωνιστής αθωώνεται λόγω… βλακείας; Φαίνεται πως το ίδιο προσπάθησαν να κάνουν και οι συνήγοροι του Μιχάλη Λιάπη σήμερα το πρωί στο (κατάμεστο από κόσμο) αυτόφωρο δικαστήριο. 

Μόνο που δεν τα κατάφεραν και στον κ. Λιάπη επιβλήθηκε η ποινή των τεσσάρων χρόνων φυλάκισης με αναστολή και 50 ευρώ την ημέρα εξαγορά για τις πλαστές πινακίδες που είχε τοποθετήσει στο τζιπ του, κατάσχεση του αυτοκινήτου και πρόστιμο 3.000 ευρώ για ψευδή κυκλοφορία.

Την ενοχή του Μιχάλη Λιάπη χωρίς ελαφρυντικά ζήτησε ο εισαγγελέας

Ο πρώην υπουργός Μεταφορών δεν παρουσιάστηκε ούτε αυτή τη φορά μπροστά στους δικαστές. Όχι γιατί ήθελε με τον τρόπο αυτό να περιφρονήσει την έδρα ούτε γιατί δεν πρόλαβε να ξεκουραστεί από το ταξίδι… κούρασης στη Μαλαισία. Η απουσία του, όπως είπαν οι συνήγοροί του «δεν οφείλεται σε καμία περίπτωση σε απαξίωση της έδρας» αλλά στο γεγονός πως έξω από το δικαστήριο βρίσκονταν 30 δημοσιογράφοι και άλλες τόσες κάμερες που «ξημεροβραδιάζονται έξω από το σπίτι του».

«Η δίκη είναι δημόσια αλλά όχι για τη δημοσιότητα» τόνισε η υπεράσπιση, που ζήτησε από το δικαστήριο να κρίνει τον κατηγορούμενο σαν κοινό πολίτη.
«Υπάρχουν κι αυτοί οι άνθρωποι, τι να κάνουμε;»

Δε θα ήταν υπερβολή να πει κανείς πως ο ένας από τους συνηγόρους του Μιχάλη Λιάπη έσουρε στον πελάτη του… τα εξ αμάξης, προφανώς στην προσπάθειά του να τον αθωώσει.
«Ήταν απερισκεψία και ανοησία αυτό που έκανε. Αυτές τις λέξεις μου επιτρέπεται να πω στο δικαστήριο», είπε ο ένας από τους δυο δικηγόρους του πρώην υπουργού. Αλλά ο εξάψαλμος είχε και συνέχεια: «Τώρα, γιατί εξέδωσε και δεύτερες πινακίδες, εκεί πια η λογική σταματά. Υπάρχουν κι αυτοί οι άνθρωποι, τι να κάνουμε;», διερωτήθηκε! 

Στη συνέχεια θέλησε να δικαιολογήσει τον πελάτη του. «Αισθάνεται άσχημα και μετανιωμένος. Κίνητρο οικονομικό, δεν είχε. Έκανε περιοδικές κινήσεις με το αυτοκίνητο (σ.σ. εξ ού και ο ισχυρισμός Λιάπη πως έβγαλε το αυτοκίνητο από το γκαράζ για να το κινήσει ώστε να μην μείνει από μπαταρία) όταν αποφάσισε να το πουλήσει». 

Από την άλλη, ο εισαγγελέας ήταν λάβρος και προκάλεσε την αντίδραση της υπεράσπισης το γεγονός πως είχε προετοιμάσει την αγόρευσή του γιατί κρίθηκε πως δεν περίμενε να ακούσει την πλευρά του κατηγορούμενου. Ζήτησε την καταδίκη Λιάπη χωρίς κανένα ελαφρυντικό, θεωρώντας πως ενήργησε με δόλο και πως είχε προσχεδιάσει την πράξη του.

πηγή:newsit.grΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!