Τέλος εποχής για την Όλγα Τρέμη

Τι συμβαίνει στο κανάλι της Μεσογείων; Ποιες οι εξελίξεις για τη Σιδηρά Κυρία των ειδήσεων;


Είναι ο δημοσιογράφος η παλιά κουτσομπόλα της γειτονιάς, που παράγει και αναπαράγει ανυπόστατες φήμες για τον ένα και τον άλλο -είτε λόγω φθόνου, είτε λόγω ανεξέλεγκτης κακίας, είτε λόγω ακατανίκητης επιθυμίας να βρίσκεται στο προσκήνιο ως ο «κάποιος» που ξέρει πάντα τι τρέχει στην περιοχή;

Προφανώς όχι. Και, όμως, έτσι συμπεριφέρονται αρκετοί.

Έρχομαι στο πιο πρόσφατο παράδειγμα. Γράφει ένα ανυπόληπτο blog -ξέρετε, από εκείνα που κατασκευάζουν καθημερινά «ειδήσεις», συκοφαντώντας και εκβιάζοντας, κρυπτόμενοι πίσω από την ανωνυμία- ότι περίπου εκδιώκεται η Όλγα Τρέμη από το κεντρικό δελτίο του Μega

Aμέσως ξέσπασε κύμα δημοσιότητας, με πικάντικες λεπτομέρειες και οργιαστικό παρασκήνιο, με μόνιμη επωδό την αντικατάσταση της κεντρικής παρουσιάστριας του Μega.

Για να γίνει δε πιο αληθοφανές το σενάριο εντάσσεται στο πλαίσιο της «κατάρρευσης» της θεαματικότητας των ειδήσεων του σταθμού.

Ως κεντρικό πρόσωπο σε όλα αυτά εμφανίζομαι εγώ, ως διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του Μega εδώ και 11 χρόνια, ο οποίος -υποτίθεται- σχεδιάζω την αλλαγή της Όλγας Τρέμη, ώστε να πάρει πάνω του… το ταλαιπωρημένο δελτίο.

Προσέξτε τώρα: Ούτε ένας από τους δημοσιογράφους αυτούς δεν μου έχει κάνει έστω ένα τηλεφώνημα και να με ρωτήσει: «Τι λες Χρήστο για τις  ‘πληροφορίες’ αυτές; Υπάρχει τίποτα ή είναι παραμύθια;»

Τέτοια δημοσιογραφία… Ποια διασταύρωση της πληροφορίας και κουραφέξαλα;

Αυτά είναι για αφελείς… Το θέμα είναι να πουλήσουμε κανένα φύλλο, να εκτελέσουμε καμιά ‘παραγγελία’, καμιά ‘εκδούλευση’ βρε αδερφέ…

Ας το πω, λοιπόν, παρότι ουδείς μπήκε στον κόπο να με ρωτήσει: Η Όλγα Τρέμη είναι και θα παραμείνει η κεντρική παρουσιάστρια του Μega.

H δημοσιογραφική της επάρκεια, η πολιτική της κρίση και η πολύχρονη εμπειρία της συμβάλλουν αποφασιστικά στη σχέση εμπιστοσύνης του δελτίου με τους πολίτες.

Και κάτι τελευταίο: Καθένας μπορεί να έχει την άποψή του για τα τηλεοπτικά δελτία, τις εκπομπές, τις εφημερίδες, τους ραδιοσταθμούς, το διαδίκτυο. Η άποψη όλων είναι σεβαστή.

Είτε είναι πιστοί τηλεθεατές των ειδήσεων του Μega είτε όχι.

Εκείνο που δεν είναι (ούτε θα γίνει ποτέ) σεβαστό είναι η παραποίηση της αλήθειας και ο κανιβαλισμός των ανθρώπων.

Ενημερώνω, λοιπόν, ότι το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Μega παραμένει πρώτο σε θεαματικότητα εδώ και οκτώ χρόνια. Είτε αρέσει στις «κουτσομπόλες» της γειτονιάς είτε όχι. Η σχέση εμπιστοσύνης που έχει χτίσει με τους πολίτες παραμένει αδιατάρρακτη.

Τη Δευτέρα θα δώσουμε τα πλήρη στοιχεία στη δημοσιότητα -όπως κάνουμε, άλλωστε, κάθε μήνα…

aixmi.gr



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!