Στη φυλακή επειδή δεν πήγαν στις εφορευτικές επιτροπές!

Σε φυλάκιση έξι μηνών καταδικάστηκαν πέντε πολίτες, οι οποίοι δεν παρουσιάστηκαν στις εφορευτικές επιτροπές σε εκλογές.


Σε φυλάκιση έξι μηνών καταδικάστηκαν πέντε πολίτες, οι οποίοι δεν παρουσιάστηκαν στις εφορευτικές επιτροπές στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές του 2010 στις περιοχές του Μεσολογγίου και της Ναυπάκτου.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Μεσολογγίου, Μάριος Παπαθεοδώρου, 40 άτομα βρέθηκαν κατηγορούμενα, διότι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι εκλογικών τμημάτων, στα οποία είχαν οριστεί ως μέλη των εφορευτικών επιτροπών, είχαν ενημερώσει την αρμόδια εισαγγελία για τις απουσίες.

Ως εκ τούτου, ακολουθήθηκε η διαδικασία που προβλέπει ο νόμος, με αποτέλεσμα τα 40 αυτά άτομα να παραπεμφθούν σε δίκη.

Χθες έγινε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μεσολογγίου η δίκη των 40 πολιτών. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, οι περισσότεροι εκ των κατηγορουμένων κρίθηκαν αθώοι, αφού προσκόμισαν στο δικαστήριο έγραφα, βάσει των οποίων κρίθηκε ότι απουσίαζαν δικαιολογημένα από την εκλογική διαδικασία. Επίσης, αρκετοί από τους κατηγορουμένους βρίσκονταν στο εξωτερικό, όπως κατέθεσαν στο δικαστήριο μάρτυρες υπεράσπισης και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσαν να είναι παρόντες στα εκλογικά τμήματα.

Πέντε όμως από τους κατηγορούμενους δεν προσήλθαν στο δικαστήριο, με αποτέλεσμα να τους επιβληθούν ερήμην ποινές φυλάκισης έξι μηνών στον καθένα. Οι συγκεκριμένοι αναμένεται να ασκήσουν έφεση μέσα στις επόμενες 10 ημέρες, όπως προβλέπει ο ποινικός κώδικας.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!