Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου

Πάνω από 250.000 παιδιά, δίνουν την δική τους μάχη με τον καρκίνο… η σημερινή μέρα, είναι αφιερωμένη σε όλες αυτές τις παιδικές ψυχές…


Πάνω από 250.000 παιδιά, δίνουν την δική τους μάχη με τον καρκίνο… η σημερινή μέρα, είναι αφιερωμένη σε όλες αυτές τις παιδικές ψυχές.

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Φεβρουαρίου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά (International Confederation Of Childhood Cancer Parent Organizations – ICCCPO). Στόχος της; Στόχος της είναι, η ενημέρωση της κοινής γνώμης για τις παιδικές νεοπλασίες (καρκίνους) και την ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου.

Συνολικά μπορεί τα παιδιά, προσβάλλονται πολύ σπανιότερα από καρκίνο σε σχέση με τους ενήλικες, ωστόσο, ο καρκίνος παραμένει η συχνότερη αιτία θανάτου σε παιδιά μετά τα ατυχήματα.

Όσον αναφορά τις κυριότερες μορφές καρκίνου, είναι οι εξής: Λευχαιμίες (οξεία λεμφοβλαστική, οξεία μυελοβλαστική), οι όγκοι του κεντρικού νευρικού συστήματος που είναι κυρίως εγκεφαλικοί όγκοι (αστροκύτωμα, γλοίωμα, μυελοβλάστωμα, επενδύμωμα), τα λεμφώματα (κακοήθεις όγκοι λεμφαδένων ή άλλων οργάνων), οι όγκοι του αμφιβληστροειδούς (ρετινοβλάστωμα), τα σαρκώματα μαλακών μορίων (ραβδομυοσάρκωμα) και των οστών (οστεοσάρκωμα, σάρκωμα Ewing),οι όγκοι νεφρών (νεφροβλάστωμα) και επινεφριδίων (νευροβλάστωμα), οι όγκοι ήπατος (ηπατοβλάστωμα), κ.α. Κακοήθεις όγκοι ενήλικου τύπου όπως ο καρκίνος του μαστού, του πνεύμονα, του προστάτη, κλπ είναι πάρα πολύ σπάνιο να παρατηρηθούν στην παιδική ηλικία.

Πως μπορούμε και εμείς να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι και να βοηθήσουμε και να τους χαρίσουμε την ζωή;

Ο Οργανισμός καλεί τους ενδιαφερόμενους να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών. Η δωρεά δεν απαιτεί χειρουργείο και μπορεί να γίνει μέσω αιμοδοσίας και μόνον όταν βρεθεί συμβατός ασθενής.

Kάλεσε στο 2610 327730 (Δευτ.-Παρ.: 9.00-17.00) για να μάθεις πώς μπορείς κι εσύ να γίνεις εθελοντής δότης, για να γίνει η λευχαιμία παρελθόν.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!