Ρούλα Πισπιρίγκου: Η αποκαλυπτική κατάθεση του πατέρα της – «Το πανάκι της Ίριδας είχε λίγο σάλιο και λίγο αίμα»


Αποκαλυπτική είναι η κατάθεση του πατέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου το καλοκαίρι του 2022, ο οποίος απορεί για όλα όσα συνέβησαν και οδήγησαν στον μυστηριώδη θάνατο της εγγονής του, Ίριδας, στην Πάτρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στον τηλεοπτικό σταθμό «ΟΡΕΝ» αναφορικά με τον ισχυρισμό που κατατέθηκε στο δικαστήριο σχετικά με προϋπάρχον ιστορικό καρδιοπάθειας στην οικογένεια που να δικαιολογεί τον θάνατο του άτυχου βρέφους, ο Ανδρέας Πισπιρίγκος, είπε πως «γνωστό ιστορικό καρδιοπάθειας στην οικογένειά μας δεν είχαμε ποτέ».

Αναφερόμενος στα γεγονότα εκείνης της νύχτας, ο πατέρας της κατηγορούμενης υποστήριξε ότι «το μόνο που θυμάμαι σαν περιστατικό είναι όταν ένα Σάββατο η Δήμητρα με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι ο Μάνος, ενώ τσακωνόταν με την Ρούλα την χτύπησε. Αυτό μου το είπε η Δήμητρα μια μέρα πριν πεθάνει η Ίριδα. Δεν ξέρω ποια μέρα είχε γίνει ο τσακωμός αυτός μεταξύ τους. Εγώ αμέσως μόλις το έμαθα πήγα στο σπίτι της Ρούλας στην οδό Μπιζανίου στην Πάτρα. Εγώ τότε, από τη χαρά μου που είδα το εγγόνι μου και επειδή έβλεπα πολύ χάλια τη Ρούλα με αυτό που είχε γίνει, της είπα να με αφήσει να πάρω για εκείνο το βράδυ την Ίριδα στο δικό μου σπίτι. Αλλά η Ρούλα δεν ήθελε. Δεν επέμεινα και μετά από λίγο έφυγα για να τους αφήσω να ηρεμήσουν. Από το σπίτι της Ρούλας έφυγα γύρω στις 19.30. Το επόμενο πρωί με πήρε τηλέφωνο η Δήμητρα και μου είπε ότι η Ίριδα μάλλον είχε καταλήξει και εκείνη τη στιγμή την πήγαινε το ΕΚΑΒ στο Καραμανδάνειο».

Περιγράφοντας τα όσα του μετέφεραν οι κόρες του, Δήμητρα και Ρούλα, σχετικά με το περιστατικό του θανάτου της Ίριδας, ο Ανδρέας Πισπιρίγκος δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για το κατά πόσο ισχύουν όσα του μεταφέρθηκαν.

«Την Ίριδα πρέπει να την είχαν βάλει για ύπνο γύρω στις 23.30. Οι κόρες μου λοιπόν με την Τζωρτζίνα κοιμήθηκαν κατά τις 2.30 το βράδυ του Σαββάτου που ξημέρωνε Κυριακή. Τότε, στις 23.30 δηλαδή που πήγαν για ύπνο δεν ξέρω να πήγε κανείς να δει την Ίριδα αν ήταν καλά. Το πρωί της Κυριακής γύρω στις 7.30 η Ρούλα ξύπνησε γιατί άκουσε ένα μικρό κλάμα της Ίριδας σαν νιαούρισμα που λέμε. Σηκώθηκε και πήγε στο δωμάτιο και έδωσε στην Ίριδα την πιπίλα της. Τότε που την είδε, ήταν καλά, Της έβαλε λοιπόν την πιπίλα της και την άφησε να ξανακοιμηθεί. Το ίδιο έκανε και η Ρούλα, γύρισε πάλι στο κρεβάτι της και κοιμήθηκε. Ενώ μαζί της συνέχισε να είναι και η Δήμητρα. Μετά από αυτό, η Ρούλα ξύπνησε κατά τις 11 με 11.30 και πήγε να δει το μωρό και κατάλαβε ότι δεν ήταν καλά. Έβαλε μια φωνή και ξύπνησε και η Δήμητρα… Μπορεί να έγινε και το αντίθετο. Να πήγε δηλαδή η Δήμητρα να δει το μωρό και να ξύπνησε με τη φωνή της τη Ρούλα», ανέφερε.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι «αυτό που μου είπε η Δήμητρα για τη Ίριδα ήταν ότι το ένα της ποδαράκι ήταν παγωμένο. Ότι κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, την πήγαν στην κουζίνα όπου την έβαλαν στο πάτωμα. Εκεί η Ρούλα ξεκίνησε να κάνει ΚΑΡΠΑ στο μωρό… Όταν μου τα είπε αυτή η Δήμητρα, την ρώτησα πώς είναι δυνατόν να άφησαν το μωρό χωρίς να φάει για τόσο πολλές ώρες. Μου φάνηκε πολύ μεγάλο διάστημα από τότε που είχε φάει για τελευταία φορά που ήταν προφανώς πριν κοιμηθεί στο βράδυ στις 23.30 μέχρι και την επόμενη μέρα το πρωί στις 11.00… Και περισσότερο της είπα ότι δεν είναι λογικό αφού η Ρούλα σηκώθηκε στις 2.30 και του έδωσε την πιπίλα σύμφωνα με τα λεγόμενά της».

«Πώς γίνεται εκείνη τη στιγμή που είναι ότι το μωρό δεν ήταν καλά, να φεύγουν και να πηγαίνουν στην κουζίνα για να κάνουν ΚΑΡΠΑ… Έπρεπε εκεί, επί τόπου κάτω και να του κάνουν ΚΑΡΠΑ», αναρωτήθηκε ο Ανδρέας Πισπιρίγκος.

Το πανάκι αυτό είχε πάνω λίγο σάλιο και λίγο αίμα

Μιλώντας για το τι ακολούθησε, ο παππούς του άτυχου βρέφους ανέφερε ότι «εγώ τα έχασα τότε. Ξεκίνησα αμέσως για το Καραμανδάνειο και όταν έφτασα έμαθα ότι η Ίριδα είχε πεθάνει. Αυτό που συνέβαινε ήταν αναπάντεχο. Όσο ήμασταν στο νοσοκομείο είχε έρθει και ένα αυτοκίνητο της Αστυνομίας και ζήτησαν από την Δήμητρα να πάει για κατάθεση στο τμήμα. Της είπε μάλιστα να την πήγαινα εγώ όταν θα φύγουμε από το νοσοκομείο αλλά αυτή μου είπε ότι θα πήγαινε μόνη της. Αργότερα, όταν πια είχαμε φύγει από το νοσοκομείο, με πήρε η Δήμητρα τηλέφωνο και μου είπε ότι πηγαίνει στην Αστυνομία. Μου είπε συγκεκριμένα ότι εκείνη την ώρα πήγαινε για να καταθέσει και είχε πάρει μαζί της και ένα πανάκι που βρήκε η Ρούλα στην κούνια της Ίριδας μόλις γύρισαν από το νοσοκομείο. Το πανάκι αυτό είχε πάνω λίγο σάλιο και λίγο αίμα….».

 

Δείτε το βίντεο:

 

διαβάστε περισσότεραΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!