Ρολόγια με το DNA του Ναπολέοντα

Με 8000 ευρώ,ένα ρολόι και μισό χιλιστό ναπολεόντικο μαλλί είναι δικά σου!


Το DNA του αυτοκράτορα Ναπολέοντα θα διακοσμεί τα ρολόγια της ελβετικής εταιρείας DeWitt. Η ωρολογοποιία θα κυκλοφορήσει έναν περιορισμένο αριθμό ρολογιών, τα οποία θα είναι διακοσμημένα με μικροσκοπικά κομμάτια από τα μαλλιά του αυτοκράτορα.

 

«Θα υπάρχει το DNA του Ναπολέοντα στα ρολόγια μας» δήλωσε σήμερα στη Γενεύη, στην έδρα της εταιρείας, η Βιβιάν ντε Βιτ, ο σύζυγος της οποίας είναι απευθείας απόγονος του Ζερόμ Ναπολεόν (1784-1860), του νεώτερου αδελφού του Ναπολέοντα.

Οι τούφες αυτές αναμένεται να κοπούν σε μικροσκοπικά κομμάτια, διαμέτρου μόλις μισού χιλιοστού. Τα κομμάτια αυτά θα είναι ορατά μόνο με τη βοήθεια μικροσκοπίου και κάθε κομμάτι θα τοποθετηθεί κάτω από το τζάμι του ρολογιού, πάνω από την φωτογραφία του αυτοκράτορα που αποτελεί το έμβλημα της εταιρείας DeWitt. Τις τούφες απέκτησε η εταιρεία σε μια δημοπρασία της πριγκιπικής οικογένειας του Μονακό έναντι τιμήματος €16.750 και €12.880 ευρώ αντίστοιχα.

H Dewitt που κατασκευάζει περίπου 1.500 ρολόγια κάθε χρόνο και στην οποία εργάζονται 60 άνθρωποι, αναμένεται να κατασκευάσει 400 – 500 ρολόγια διακοσμημένα με το DNA του Ναπολέοντα, με την τιμή τους να ανέρχεται σε τουλάχιστον €8.000.

Η Βιβιάν ντε Βιτ τόνισε ότι «ο Ναπολέων αποτελούσε αντικείμενο λατρείας ήδη κατά τη διάρκεια της ζωής του, όταν έκοβε τα μαλλιά του, θαυμαστές του τα μάζευαν για να τα διατηρήσουν».

πηγη enikos.gr



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!