Πρωτοχρονιά στην Αθήνα και τον υπόλοιπο κόσμο – Που απέτρεψαν τρομοκρατικές ενέργειες

Πως υποδέχτηκε η Ελλάδα και ο υπόλοιπος κόσμος το νέο έτος.


ΑΘΗΝΑ

«Είμαστε εδώ για να υποδεχτούμε τη νέα χρονιά. Με αισιοδοξία και ελπίδα. Μαζί στα δύσκολα, μαζί όμως και στη γιορτή.
Εδώ στο Θησείο. Στον ιστορικό τόπο συνάντησης των πολιτών, του Δήμου μας, της Αθήνας. Των κατοίκων και επισκεπτών της πόλης μας – μιας φιλόξενης ευρωπαϊκής πρωτεύουσας.

Είμαστε εδώ ενωμένοι. Δίπλα σε όσους μάς χρειάζονται. Γιατί είναι ισχυρότερα, πιο δυνατά όσα μας ενώνουν, από εκείνα που μας χωρίζουν.

Όρθιοι στις θύελλες και αισιόδοξοι ότι όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε»

Μ΄ αυτά τα λόγια υποδέχτηκε ο δήμαρχος της Αθήνας κ. Γιώργος Καμίνης τον καινούργιο χρόνο, χτες στις 12 τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς.

Οι σχετικές εκδηλώσεις αυτή τη φορά έγιναν στο Θησείο, με φόντο την Ακρόπολη. Αμέσως μετά, έσκασαν πολλά και όμορφα πυροτεχνήματα.

Το πρόγραμμα έκλεισε με συναυλία του κ. Φίλιππου Πλιάτσικα. Παραβρέθηκαν και διασκέδασαν χιλιάδες πολίτες, Αθηναίοι και αλλοδαποί.

ΚΟΣΜΟΣ

Εκατομμύρια άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους μεγάλων πόλεων σ’ ολόκληρο τον κόσμο για να γιορτάσουν τον ερχομό του 2016, αψηφώντας στις περισσότερες περιπτώσεις τις απειλές τρομοκρατικών επιθέσεων.

Λεπτομερέστερα:

Ντουμπάι: Η χτεσινοβραδινή μεγάλη πυρκαγιά σε ουρανοξύστη (2 σοβαρά τραυματίες, 14 ελαφρά) οφείλεται κατά 99,99%  σε βεγγαλικά κι όχι σε τρομοκρατική επίθεση.

Μόναχο: Αποτράπηκε χτύπημα που φέρεται να σχεδίαζαν οι τζιχαντιστές του ισλαμοφασιστικού Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ). Τα πρωτοχρονιάτικα γλέντια έγιναν.

Ρίο ντε Τζανέιρο: Τουλάχιστον 2 εκατομμύρια άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην παραλία της Κοπακαμπάνα για ένα εντυπωσιακού σόου πυροτεχνημάτων που διάρκεσε 16 λεπτά.

Παρίσι: Χιλιάδες άνθρωποι γιόρτασαν στο Σανζ Ελιζέ υπό την προστασία της αστυνομίας. Συνολικά στη Γαλλία 100.000 αστυνομικοί είχαν βγει στους δρόμους.

Λονδίνο: Χιλιάδες κόσμος στις όχθες του Τάμεση, υπό το άγρυπνο βλέμμα 3.000 αστυνομικών. Μεγάλα γλέντια.

Βρυξέλλες: Ματαίωση των εκδηλώσεων. Έξι άνθρωποι συνελήφθησαν για επικείμενες τρομοκρατικές επιθέσεις, κρατήθηκαν οι τρεις.

Άγκυρα: Αποτράπηκε επίθεση αυτοκτονίας.

Μαδρίτη: 25.000 μόνο επιτράπηκε να συγκεντρωθούν στην Πουέρτα δελ Σολ .

Μόσχα: Απαγορεύτηκε για πρώτη φορά κάθε συγκέντρωση στην Κόκκινη Πλατεία, έγινα όμως άλλες μικρότερες αλλού.

Βερολίνο: 1.000.000 κόσμος γιόρτασαν στην Πύλη του Βρανδεμβούργου (φωτογραφία)

Άμστερνταμ: 10.000 άνθρωποι παρακολούθησαν ένα εντυπωσιακό θέαμα πυροτεχνημάτων, γιορτάζοντας και την έναρξη της ολλανδικής προεδρίας στην ΕΕ.

Νέα Υόρκη: Περισσότεροι από 1.000.000 άνθρωποι γιόρτασαν στην Τάιμς Σκουέρ με αστυνομική επιτήρηση.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!