Πορτραίτα φτιαγμένα από ανθρώπους

Αυτό θα πει τέχνη!


Η παραλία απλώνεται μπροστά του. Οι άνθρωποι περνούν μπροστά από τα μάτια του. Τους παρακολουθεί. Παρατηρεί ότι όλοι μαζί φτιάχνουν ένα μοτίβο. Και τότε του έρχεται μια ιδέα. Η ιδέα! Θα φτιάξει πορτρέτα ανθρώπων. Όχι όμως όπως συνηθίζεται, αλλά θα χρησιμοποιήσει τους ίδιους τους ανθρώπους για να αποτυπώσει πρόσωπα γνωστών ή μνημείων.

Θέλει αυτοί που θα βλέπουν τα έργα του να συνδέονται μαζί του, οπότε τι καλύτερο από πρόσωπα; Δεν τον ενδιαφέρει πόσο χρόνο θα του πάρει ή πόσους ανθρώπους θα χρησιμοποιήσει ή αν θα καταφέρει να βρει τον κατάλληλο χώρο. Είναι αποφασισμένος και θα το κάνει. Εξάλλου λένε ότι όπου υπάρχει θέληση υπάρχει και μπορώ. Και πράγματι τα κατάφερε.

Ο 43χρονος Αμερικανός από την Καλιφόρνια εκπλήσσει με την τέχνη του. Η δημιουργικότητα ορίζεται ως η διαδικασία παραγωγής οποιουδήποτε είδους πρωτότυπου και αξιόλογου έργου. Και αυτό που κάνει έχει και τα δύο. Μπορεί το κομμάτι που ασχολείται κάθε φορά να του παίρνει μήνες να το ολοκληρώσει, αλλά αυτό είναι κιόλας που τον πωρώνει και τον απορροφά.

Αγαπά τη Marilyn Monroe και την Audrey Hepburn, καθώς έχει φτιάξει πολλές προσωπογραφίες τους και η τελευταία ήταν το μήνα που μας πέρασε. Τώρα αποφάσισε να καταπιαστεί με την παιδική του πλευρά και να ”σχεδιάσει” ήρωες από παιδικά βιβλία και παραμύθια. Εκθέτει τα έργα του σ’ ένα μεγάλο καλλιτεχνικό όμιλο ο οποίος φιλοξενεί δημιουργίες από πολλούς καλλιτέχνες.

«Ποτέ δε θα σταματήσω να ζωγραφίζω. Είμαι καλλιτέχνης. Η τέχνη είναι η ζωή μου. Γεννήθηκα γι’ αυτό και αυτό θα υπηρετώ γιατί το αγαπώ». Ο άνθρωπος αυτός είναι παθιασμένος και όπως έχει πει και ο Νίκος Καζαντζάκης: «Όταν πιστεύουμε σε κάτι ανύπαρκτο με πάθος, τελικά το δημιουργούμε. Ό,τι δε συνέβη ποτέ είναι ό,τι δεν ποθήσαμε αρκετά».

Craig_Alan_James_Dean_RebelJS_REB_48_E0101_7467_426.jpgelvis-by-alan-craig.jpgsexy-craig-alan-500x500.jpgimages.jpgstatue-of-liberty.jpg



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!