
Πέτρος Φιλιππίδης: Η κατάθεση για τη φωτιά στο σπίτι του – «Εκείνο το απόγευμα καθόμουν στον καναπέ και έβλεπα μια ταινία»
Κατάθεση στα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού έδωσαν ο Πέτρος Φιλιππίδης και η σύζυγός του για τη φωτιά που ξέσπασε στο μπαλκόνι του σπιτιού τους στο κέντρο της Αθήνας στις 18 Ιουλίου.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Σπύρου Λεβιδιώτη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, το ζευγάρι έδινε κατάθεση για περισσότερες από δύο ώρες για τη φωτιά στο σπίτι τους στην οδό Πατησίων.
«Εκείνο το απόγευμα καθόμουν στον καναπέ και έβλεπα μια ταινία. Κάποια στιγμή χτύπησε το κουδούνι, στην αρχή νόμιζα ότι ήταν ήχος από την ταινία, όμως μετά κατάλαβα πως κάποιος ήταν έξω από την πόρτα. Είδα από το ματάκι δύο άτομα και όταν άνοιξα μου είπαν πως είχε πάρει φωτιά το μπαλκόνι», υποστήριξε ο Πέτρος Φιλιππίδης, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.
Οι δύο άνδρες που ειδοποίησαν τον ηθοποιό ήταν υπάλληλοι εταιρείας που βρίσκεται σε υπερκείμενο όροφο, είχαν μαζί τους πυροσβεστήρα και κατευθύνθηκαν προς το μπαλκόνι για να σβήσουν τη φωτιά.
Οι έρευνες για την υπόθεση είναι σε εξέλιξη και ελέγχεται η είσοδος της πολυκατοικίας για τα άτομα που μπήκαν και βγήκαν το επίμαχο διάστημα.
Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν φαίνεται η φωτιά να προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα ούτε να είναι αποτέλεσμα εμπρησμού. Στο μπαλκόνι υπήρχαν κούτες με χριστουγεννιάτικα είδη και μπαταρίες και ερευνάται το ενδεχόμενο αυτανάφλεξης λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.