Παρουσίαση του βιβλίου “εξ αποστάσεως” των σπουδαστών της “Tabula Rasa”

Το βιβλίο ξεκίνησε δειλά-δειλά το ταξίδι του από mail σε mail, αλλά κάθε φορά γινόταν όλο και πιο ενδιαφέρον.


Το εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa, σε συνεργασία με τις εκδόσεις iwrite κυκλοφoρούν ένα πολυσυγγραφικό μυθιστόρημα με τίτλο: “Εξ αποστάσεως”, από τους σπουδαστές: Μαρία ΒανιώτηΑργύρη ΓιαμάλογλουΣταυρούλα ΔάμπαληΠάρη Κλαρνέτατζη,Τζένη ΚουμπήΜάγδα ΚουτσούκουΑνδρέα Κριτσιμά,Καλλιόπη-Βίλλυ ΚωτούλαΕλίνα Λαγουδάκη, Γιούλη ΜακρήΚωνσταντίνο ΠαλίληΣταυριανή ΣιδέρηΛητώ ΣυμβουλίδουΧαρά ΣωτηροπούλουΘάλεια Τζίμκα,Χρήστο Χαρακόπουλο και Λυδία Ψαραδέλλη.
Η παρουσίαση έγινε στο Art Express Cafe, την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Το μυθιστόρημα “Εξ αποστάσεως” είναι μια ομαδική δουλειά, από ανθρώπους νέους, με ανήσυχο πνεύμα. Η λαχτάρα τους για τη συγγραφή φαίνεται από τις πρώτες σελίδες. Δημιουργήθηκε ακριβώς όπως υποδεικνύει και ο τίτλος του. Εξ αποστάσεως.

Όλα ξεκίνησαν στο μάθημα της λογοτεχνικής γραφής. Σε μια προσπάθειά του Παναγιώτη Καποδίστρια και της Αντιγόνης Πόμμερ, να φέρουν πιο κοντά τους σπουδαστές και να τους αποδείξουν ότι μπορούν να συνεργάζονται, να μοιράζονται, να λειτουργούν ομαδικά και να κάνουν όλοι μαζί το πρώτο τους μεγάλο βήμα στο δρόμο της λογοτεχνίας.

Το βιβλίο ξεκίνησε δειλά-δειλά το ταξίδι του από mail σε mail, αλλά κάθε φορά γινόταν όλο και πιο ενδιαφέρον. Ο κάθε σπουδαστής έβαζε το δικό του λιθαράκι στην ιστορία και το προωθούσε στον επόμενο για να την εξελίξει. Ο περιορισμός τους ήταν μόνο ένας. Δε μπορούσε κανένας να επέμβει στο κείμενο του προηγούμενου. Αν κάποιος διαπίστωνε ανακρίβειες στην ιστορία, όφειλε να τις “διορθώσει” στη σειρά του, στο δικό του κείμενο.

Η ολοκλήρωση του έργου έφτασε σχεδόν στα δύο χρόνια. Δεν ήταν εύκολο να συντονιστούν δεκαεπτά μυαλά, ώστε να σκέφτονται ένα πράγμα. Ομολογουμένως, ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη διαδικασία αλλά που άξιζε τον κόπο.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ:
Παραμονή Χριστουγέννων. Ένας πυροβολισμός χαλάει την γιορτινή ατμόσφαιρα και ενώνει τις ζωές επτά ανθρώπων, άγνωστων μεταξύ τους. Μία σφαίρα. Δύο δολοφονίες. Μία απαγωγή και ένας νεκρός σκύλος που μπαίνει σε έναν τάφο που όμως δεν προορίζεται
γι’ αυτόν. Και η περιπέτεια ξεκινά. Επτά άνθρωποι βρίσκονται αντιμέτωποι με την μοίρα αλλά και με τα όνειρά τους. Θύτες και θύματα της ζωής, προσπαθούν να ξεφύγουν από το πεπρωμένο αλλά και από τα δίχτυα της αστυνομίας. Ανάμεσά τους γεννιούνται συναισθήματα, μίση, υποψίες και πάθη. Τα όνειρά τους γιγαντώνονται και οι επιθυμίες τους γίνονται ακατανίκητες. Η νέα ζωή είναι πρόκληση αλλά η παλιά τροχοπέδη. Θα μπορέσουν να αλλάξουν τη μοίρα τους; Είναι δυνατόν να νικήσουν το παρελθόν και να κατακτήσουν το μέλλον;

Δείτε το βίντεο

http://www.youtube.com/watch?v=b4E_0qJ5JLk

Πληροφορίες για το βιβλίο αλλά και τα μαθήματα στο www.tabularasa.gr

 

 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!