Ο Ιταλός Πρωθυπουργός έκανε δώρο στον Τσίπρα μια γραβάτα

«Όταν έρθει η ώρα που η Ελλάδα θα βγει από την κρίση η πρώτη γραβάτα που θα φορέσει ο Αλέξης θα είναι ιταλική»


 «Όταν έρθει η ώρα που η Ελλάδα θα βγει από την κρίση, γιατί θα έρθει αυτή η ώρα, η πρώτη γραβάτα που θα φορέσει ο Αλέξης θα είναι ιταλική» ήταν τα λόγια του Ματέο Ρέντζι που έδινε στον Έλληνα πρωθυπουργό μια ιταλική γραβάτα.
Ο Αλέξης Τσίπρας απαντούσε πως θα είναι ευτυχής να τη φορέσει, όταν βρεθεί μια αμοιβαία επωφελής λύση για το ελληνικό χρέος. Με αυτό τον έξυπνο τρόπο ο Ιταλός πρωθυπουργός κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις, αλλά και να δείξει το καλό κλίμα που υπήρξε μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών στη συνάντησή τους.
Ο Αλέξης Τσίπρας από την πλευρά του έδωσε στον ομόλογό του ένα CD με τραγούδια με ελληνικό στίχο από την Μεγάλη Ελλάδα.
Ώρα ελπίδας και αισιοδοξίας, το μήνυμα της συνάντησης «Εύχομαι από καρδιάς στον Αλέξη Τσίπρα καλή επιτυχία και δύναμη. Είμαι πεπεισμένος ότι πρέπει όλοι να διαβάσουμε όλοι τα αποτελέσματα των ελληνικών εκλογών. Η νίκη του είναι ένα μήνυμα ελπίδας που προέρχεται από τη δική μου γενιά και του Αλέξη»,είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι σε κοινές δηλώσεις που έκανε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα….
tsiprasrenzi

«Η επιτυχία του είναι μια επιτυχία προς την ελπίδα κατά του φόβου και όχι μόνο». «Είμαστε συνομήλικοι με τον Αλέξη, παρόλο που προερχόμαστε από εμπειρίες διαφορετικού είδους, εμπνεόμαστε από τις ίδιες ιδέες. Θέλουμε η πολιτική να ανακτήσει τη δυνατότητα να αλλάξει τα πράγματα, να προσεγγίσουμε τις νέες γενιές στα δημόσια. Αυτά μας ενώνουν πέρα από τα επιμέρους», είπε και συνέχισε: «Ερχόμαστε τώρα στα σημερινά. Από την επόμενη βδομάδα ο Τσίπρας θα είναι μαζί μου στα ευρωπαϊκά συμβούλια. Πρέπει να υπάρχει ένας ισχυρός δεσμός με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Νομίζω ότι υπάρχουν οι συνθήκες για να βρούμε μια συνεννόηση από μέρους τους με τις ελληνικές αρχές. Στην Ελλάδα όπως και στην Ιταλία χρειάζονται μεταρρυθμίσεις. Να μεταρρυθμίσουμε τη δημόσια διοίκηση, να αποκτήσουμε ένα καλό φορολογικό σύστημα, να καταπολεμήσουμε τη φοροδιαφυγή, να είμαστε έτοιμοι να αφουγκραστούμε τους νεοτερισμούς που εμφανίζονται στην οικονομική πολιτική. Είμαστε ανοιχτοί και στη διμερή συνεργασία και στο διάλογο». «Ήθελα να ολοκληρώσω με ένα αστείο που είναι πιο σοβαρό από ότι φαίνεται. Έχω περάσει χρόνο στην Ευρώπη με κατηγορίες ότι είναι ένας επικίνδυνος αριστερός (σσ. Τσίπρας) αλλά έχω περάσει πολύ χρόνο και εγώ ο ίδιος ότι είμαι ένας επικίνδυνος δεξιός. Ο ερχομός του Αλέξη είναι για μένα μια ευχή για την Ευρώπη γιατί θα αλλάξει η αντιμετώπιση από πλευράς του, γιατί θα πάψουν και μένα να με θεωρούν επικίνδυνο δεξιό», σημείωσε και προσέθεσε πως «παρ όλες τις φυσιολογικές διαφορές που μπορεί να υπάρχουν μεταξύ μας είμαι ευτυχής που ήρθε στη Ρώμη και που θα μπορέσω να εργαστώ μαζί του. Ξερά πως Ελλάδα και Ιταλίας είναι πολιτιστικές δυνάμεις και χάρη σε μας η Ευρώπη θα μπορέσει να ξαναβρεί τον εαυτό της και να γίνει εργαστήριο για το μέλλον»….

Πηγή: news247


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!