Norman Atlantic: Στην Ελλάδα οι νεκροί απο το ατύχημα

Στην Ελλάδα οι έλληνες νεκροί της τραγωδίας.


Με αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας θα μεταφερθούν από την Ιταλία στην Ελλάδα οι σοροί τριών Ελλήνων θυμάτων του ναυτικού δυστυχήματος του Norman Atlantic με εννιά συνολικά νεκρούς. Πρόκειται για τους Γεράσιμο Καζαντζίδη, Κωνσταντίνο Κουφόπουλο και Νικόλαο Παράσχη.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η πτήση θα πραγματοποιηθεί από το αεροδρόμιο του Μπάρι με προορισμό το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας.

Σχετική εντολή έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, κατόπιν συνεννόησης με τη Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης και το γραφείο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι έρευνες των ιταλικών αρχών εστιάζουν πλέον στα αποτελέσματα των πρώτων νεκροψιών των θυμάτων της ναυτικής τραγωδίας. Όσον αφορά τους έλληνες θεωρείται πως απεβίωσαν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα λόγω πνιγμού, μετά το σοκ της πτώσης στα παγωμένα νερά.

Σε πνιγμό λόγω χαμηλής θερμοκρασίας αποδίδεται από τις ιατροδικαστικές υπηρεσίες και ο θάνατος των δύο Ιταλών θυμάτων, οδηγών φορτηγών οχημάτων από τη Νάπολη, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Όσον αφορά τη σωρό μιας 53χρονης Γερμανίδας, η οποία φέρει σημάδια επίθεσης από κάποιο μεγάλο ψάρι, πιθανώς καρχαρία, δεν έχει γνωστοποιηθεί το ιατροδικαστικό πόρισμα.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!