Nord Stream: Τέταρτη διαρροή εντόπισαν οι Σουηδοί στον αγωγό φυσικού αερίου


Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η Ευρώπη το θρίλερ που βρίσκεται σε εξέλιξη με τα ρήγματα στους δυο αγωγούς.
Και τέταρτο ρήγμα εντόπισαν οι αρχές της Σουηδίας στους αγωγούςNord Stream, 48 ώρες μετά τις εκρήξεις στον βυθό της βαλτικής θάλασσας.

Το ρωσικό φυσικό αέριο εξακολουθεί να βγαίνει στην θάλασσα καθιστώντας την προσέγγιση στο σημείο των ρηγμάτων εξαιρετικά επικίνδυνη και δύσκολη.

Οι αρχές της Δανίας ανακοίνωσαν πως θα χρειαστεί τουλάχιστον μία εβδομάδα μέχρι να φτάσουν στο σημείο και να ξεκινήσουν οι έρευνες. Η εταιρεία που διαχειρίζεται τους αγωγούς είπε πως η διαρροή αερίου θα σταματήσει την ερχόμενη Δευτέρα. Σε επιφυλακή έχει τεθεί και ο στρατός στη Νορβηγία προκειμένου να διασφαλιστεί πως δεν χτυπηθούν ενεργειακές υποδομές στην χώρα.

Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε σήμερα το περιστατικό κρατική τρομοκρατία, ανεβάζοντας κι άλλο τους τόνους λίγες ώρες πριν το έκτακτο συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ που έχει προγραμματιστεί για αύριο το βράδυ.

«Περιμένουμε μία λεπτομερή εξήγηση – όχι στο στυλ του Λευκού Οίκου και των απαντήσεων που η αμερικανική πλευρά δίνει μέσω του Τζο Μπάϊντεν- γιατί θα θα παίξει σημαντικό ρόλο στο να ξεκαθαρίσουμε το τι συνέβη», δήλωσε η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του υπουργείου εξωτερικών Ρωσίας.

Αύριο επίσης αναμένεται να ανακοινωθεί από την πλευρά της Ρωσίας η προσάρτηση των Ουκρανικών εδαφών στα οποία διεξήχθησαν δημοψηφίσματα ακόμη και υπό την απειλή όπλων.

Η επιστράτευση στην Ρωσία συνεχίζεται με τις αντιδράσεις να είναι έντονες. Οι αστυνομικές δυνάμεις εξακολουθούν με την βία να απομακρύνουν όσους διαμαρτύρονται. Μία γυναίκα μεταφέρθηκε με τη βία σε τοπικό αστυνομικό τμήμα μαζί με το μικρό παιδί της στην επαρχία Τουβά. Ακόμη 20 γυναίκες συνελήφθησαν στην συγκεκριμένη διαδήλωση.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!