Οι μάσκες έπεσαν σχεδόν έξι χρόνια μετά…για τον θάνατο του Γιώργου Νάιδα

Η δίκη για τον θάνατο του 33χρονου Γιώργου Νάιδα ολοκληρώθηκε και ο χειρουργός που κατηγορήθηκε για τον θάνατό του, κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή.


Η δίκη για τον θάνατο του 33χρονου Γιώργου Νάιδα ολοκληρώθηκε και ο χειρουργός που κατηγορήθηκε για τον θάνατό του, κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή.  Άσκησε έφεση επί της απόφασης που θα εκδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Σύρου το φθινόπωρο του 2014.

«Αισθανόμαστε δικαιωμένοι από την απόφαση του δικαστηρίου. Ο Γιώργος δεν γυρίζει πίσω, ωστόσο οι δικοί του άνθρωποι, οι γονείς του, μπορούν πλέον να νιώσουν μια ηθική δικαίωση» ανέφερε σε καθημερινή εφημερίδα ο δικηγόρος της οικογένειας, Γιώργος Θωμάς.

«Πρόκειται για έγκλημα. Στη θέση του δικού μου παιδιού μπορούσε να είναι ο καθένας. Απλώς κάποιοι επέλεξαν να περιμένουν να ξεψαρίσει το καΐκι έως ότου αποφασίσουν να μεταφέρουν τον Γιώργο. Ετσι έχουν μάθει να μεταφέρουν τους ασθενείς στα νησιά. Και δυστυχώς είναι κάτι που εξακολουθεί να ισχύει ακόμη» δήλωσε ο πατέρας του Γιώργου Νάιδα, Κωνσταντίνος και πρόσθεσε: «Ο γιατρός δεν διερεύνησε την πιθανότητα ενδοκοιλιακής αιμορραγίας, ώστε να διενεργηθεί σωστή και έγκαιρη διάγνωση που θα καθιστούσε το περιστατικό επείγον, δεν ζήτησε να μεταφερθεί λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ.

Κάλεσε το ψαροκάικο. Και όταν έφτασε επιτέλους από τη Νάξο στη Σύρο ήταν αργά. Μισή ώρα πριν φτάσουμε Σύρο είχε τελειώσει το οξυγόνο. Μου στέρησαν το παιδί μου, επειδή δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους. Το παιδί μου βρίσκεται θαμμένο 30 μέτρα μακριά από το δικαστήριο όπου έγινε η δίκη του. Εμείς προσπαθούμε να ζούμε. Και χωρίς αυτόν είναι δύσκολο. Ωστόσο οι υπεύθυνοι για τον θάνατό του θα πρέπει να πληρώσουν για να μην πάθει καμία άλλη οικογένεια αυτό που πάθαμε εμείς».



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!