LIVE το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο #Συνταγμα


 Χιλιάδες αστυνομικοί είναι ακροβολισμένοι στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο των αυστηρών μέτρων ασφαλείας που λαμβάνει η ΕΛ.ΑΣ. για το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα. Οι διοργανωτές έχουν προαναγγείλει πως η συμμετοχή θα είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά.

Από το πρωί καταφτάνουν στην πρωτεύουσα πούλμαν τα οποία μεταφέρουν διαδηλωτές απ’ όλη την Ελλάδα, με τους διοργανωτές να σημειώνουν πως 3.000 λεωφορεία θα φτάσουν στην Αθήνα από τη βόρεια Ελλάδα μεταφέροντας στο Σύνταγμα 150.000-200.000 διαδηλωτές.

Συνολικά, 2.000 αστυνομικοί θα πάρουν μέρος στα μέτρα ασφαλείας ενώ τα drones της αστυνομίας και το ελικόπτερο θα δίνουν συνεχώς εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής. Ο σχεδιασμός προβλέπει, επίσης, αυξημένα μέτρα φύλαξης της Βουλής αλλά και του Μαξίμου, με βασική εντολή να σφραγιστεί κάθε σημείο γύρω από τα δυο κτήρια που θα μπορούσε να έχει πρόσβαση ο οποιοσδήποτε.

Από τις δέκα το πρωί, ύστερα από εντολή της αστυνομίας, έκλεισαν οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ομόνοια, ενώ σε εφαρμογή από χθες, Σάββατο, το βράδυ έχουν τεθεί σε ισχύ έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την Τροχαία.

Δείτε ζωντανή εικόνα:

Λεπτό προς λεπτό το συλλαλητήριο:

 

Συλλαλητήριο: Ατύχημα με λεωφορείο από τις Σέρρες. Διαβάστε εδώ σχετικά

 Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των ομιλητών στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία θα είναι ο πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Κρις Σπύρου, η τραγουδίστρια Αφροδίτη Μάνου κι ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων Γιώργος Τάτσιος, ενώ αναμένεται να διαβαστεί μήνυμα του Μίκη Θεοδωράκη.

Παράλληλα “αντισυγκέντρωση” από οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου θα πραγματοποιηθεί στη 1μμ στα Προπύλαια, ενάντια στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία.

Βανδαλισμοί στο Σύνταγμα κατά του συλλαλητηρίου

Τα ξημερώματα της Κυριακής, ομάδα περίπου 50 ατόμων έφτασε στην πλατεία Συντάγματος και έγραψε συνθήματα κατά των αντιδρώντων στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Διαβάστε εδώ σχετικά.

 Σημαίες και (ακραία) συνθήματα στο Σύνταγμα

Θετική εισήγηση ΔΗΜΑΡ για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Την ώρα που κορυφώνεται η έλευση των διαδηλωτών στο συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος, γίνεται γνωστό πως η Εκτελεστική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς ενέκρινε την εισήγηση για την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

 Γεμίζει σταδιακά η πλατεία Συντάγματος

Η πλατεία Συντάγματος έχει αρχίσει να γεμίζει σταδιακά από διαδηλωτές.

Τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί από την αστυνομία είναι δρακόντεια. Περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί θα αναλάβουν να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε το μεγάλο συλλαλητήριο να ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα.

Τα ελικόπτερα και τα drones της Αστυνομίας θα μεταδίδουν εικόνες από την πλατεία Συντάγματος, και θα υπάρχουν κλούβες των ΜΑΤ ανάμεσα στη συγκέντρωση του Συντάγματος και την αντισυγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στα Προπύλαια.

 Κατά δεκάδες φτάνουν τα πούλμαν στην Αθήνα

Καταφθάνουν διαρκώς από τη Βόρεια Ελλάδα πούλμαν γεμάτα με διαδηλωτές για το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα.
Με κεντρικό σύνθημα πως “τίποτα δεν έχει τελειώσει” και με 18 επιχειρήματα οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου εξηγούν τους λόγους για τους οποίους ο κόσμος πρέπει να κατέβει στο Σύνταγμα.

“Τι με ρωτάς; Γιατί θα πάω στο συλλαλητήριο;” είναι η πρώτη φράση του βίντεο των διοργανωτών για την εκδήλωση και με 18 ”γιατί” τονίζουν τους λόγους συμμετοχής.

“Γιατί τίποτα δεν έχει τελειώσει. Γιατί διάβασα και ξέρω. Γιατί δεν μπορούν να με κοροϊδέψουν. Γιατί δεν είναι δική τους περιουσία για να την πουλήσουν. Γιατί δεν είμαι «καναπεδάτη». Γιατί νιώθω την ανάγκη να αντιδράσω. Γιατί αποφασίζουν για μένα χωρίς εμένα. Γιατί δεν μασάω το παραμύθι τους. Γιατί δεν δικαιούμαι να απουσιάσω. Γιατί δεν έχω αυταπάτες για τη σύνθετη ονομασία. Γιατί είμαστε οι περισσότεροι και πρέπει να το δείξουμε. Γιατί δίνουν την Ιστορία μου και τον Πολιτισμό μου. Γιατί δεν αντέχω άλλο. Γιατί δεν γονατίζω άλλο. Γιατί δεν παραχωρώ άλλο. Γιατί δεν ξεχνώ άλλο. Γιατί δεν φοβάμαι άλλο. Γιατί αν δεν αγωνιστώ δεν έχω δικαίωμα να μιλάω

Ο πρόεδρος της ελληνοαμερικανικής Ένωσης και πρώην γερουσιαστής Κρίς Σπύρου θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία.

Χαιρετισμό θα απευθύνει, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και η ερμηνεύτρια Αφροδίτη Μάνου η οποία μάλιστα μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Facebook ενημερώνει πως μια πλειάδα από καλλιτέχνες ζητούν δημοψήφισμα για την Συμφωνία των Πρεσπών. Επίσης, ο ερευνητής Νίκος Λυγερός και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πολιτικών Συλλόγων Μακεδόνων Γιώργος Τάτσιος.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές του συλλαλητηρίου, περίπου 3.000 λεωφορεία θα φτάσουν στην Αθήνα από τη βόρεια Ελλάδα μεταφέροντας στο Σύνταγμα 150.000-200.000 διαδηλωτές. Τα λεωφορεία θα αποβιβάζουν τους διαδηλωτές από τη νότια Ελλάδα στο σταθμό του μετρό Συγγρού-Φιξ και από βόρεια Ελλάδα στην Κατεχάκη. Από εκεί τα λεωφορεία θα αποχωρούν για τους χώρους στάθμευσης σε ΟΑΚΑ, Μπάντμιντον και ΣΕΦ. Οι διαδηλωτές θα μπορούν να προωθηθούν από εκεί μέσω μετρό σε σταθμούς όπως η Ακρόπολη, ο Ευαγγελισμός και το Μοναστηράκι.

Εξαιτίας του συλλαλητηρίου ισχύουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα, δεν επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση και από τις 6 το πρωί έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Σύμφωνα με την Αστυνομία οι συγκεκριμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και ανάλογα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες που θα επικρατούν.

Στις 10 το πρωί θα κλείσουν οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ομόνοια και οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς να πραγματοποιούνται στάσεις.

Το βράδυ του Σαββάτου αναχώρησαν για την Αθήνα τα πρώρα λεωφορεία από τη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη.

Οι διαδηλωτές τραγουδώντας το “Μακεδονία Ξακουστή” και κρατώντας ελληνικές σημαίες στα χέρια, μπήκαν στα λεωφορεία που τους περίμεναν στην οδό Εγνατία και αναχώρησαν με προορισμό την πρωτεύουσα προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεση τους στην Συμφωνία των Πρεσπών.

Με ελληνικές σημαίες και λάβαρα με το σύμβολο της Μακεδονίας, αλλά και κρητικές κατσούνες αναχώρησαν το βράδυ του Σαββάτου από τα Χανιά οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Οι διαμαρτυρόμενοι κυμάτισαν μια τεράστια ελληνική σημαία στο λιμάνι της Σούδας και τραγουδώντας το “Μακεδονία Ξακουστή”, αλλά και συνθήματα ενάντια των πολιτικών επιβιβάστηκαν στο καράβι για τον Πειραιά.

enikos cnn newsit ΒΙΝΤΕΟ: YouTube/Χ.Φ.Δ. Θεσσαλονίκης,Thestival Gr,zarpa news live μετάδοση: LIVEMEDIA.GR



πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!