Κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών: Το email που «έκαψε» τον αστυνομικό και τον αδελφό του


Νέα στοιχεία για την υπόθεση του κυκλώματος που διακινούσε ναρκωτικά στην Αττική, με την εμπλοκή και ενός αστυνομικού, φέρνει στο φως της δημοσιότητας το enikos.gr. Εκτός από τον 31χρονο αστυνομικό (υπαρχιφύλακας), συνελήφθησαν ο 29χρονος αδελφός του και ακόμη ένας 29χρονος άνδρας, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνεται ακόμη ένας άνδρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αρχή του τέλους για την εγκληματική οργάνωση, σήμανε στις 24 Μαΐου, όταν εστάλη ένα email στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, με την εξής καταγγελία: «Θέλω να καταγγείλω έναν αστυνομικό της ασφάλειας στη δυτική Αττική (σσ. αναγράφει το όνομά του) που σπρώχνει κόκα σε διάφορα πάρτι μαζί με τον αδελφό του, ο οποίος δουλεύει μπάρμαν». Στην καταγγελία περιλαμβάνονταν και τα κινητά τηλέφωνα των δύο αδελφών.

Ο τρόπος δράσης και οι κωδικές ονομασίες

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα -τουλάχιστον από τα τέλη του Μαΐου- και δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών, κυρίως κοκαΐνης και ακατέργαστης ινδικής κάνναβης.

Ως προς τον τρόπο δράσης, ο 31χρονος αστυνομικός Γ.Κ. και ο 29χρονος Α.Π. φέρονται να προμηθεύονταν από κοινού ναρκωτικά και τα αποθήκευαν στο σπίτι του πρώτου, όπου διέμενε μαζί με τον αδελφό του, Σ.Κ.. Στη συνέχεια, τόσο οι δύο πρώτοι όσο και ο αδελφός του αστυνομικού διέθεταν μικροποσότητες ναρκωτικών σε άτομα του φιλικού τους περιβάλλοντος, έναντι χρηματικού ποσού. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αδελφός του αστυνομικού μετά την πώληση των ναρκωτικών που του ανέθεταν προς διακίνηση, παρέδιδε το χρηματικό ποσό που αποκόμιζε στον υπαρχιφύλακα, ο οποίος μαζί με τον Α.Π. «επένδυαν» εκ νέου το κεφάλαιο που είχαν συγκεντρώσει, προκειμένου να προμηθευτούν νέα και μεγαλύτερη ποσότητα κοκαΐνης.

Για τις συνεννοήσεις τους, τα μέλη του κυκλώματος χρησιμοποιούσαν κωδικές ονομασίες-ορολογίες. Συγκεκριμένα, όταν αναφέρονταν σε ποσότητες κοκαΐνης χρησιμοποιούσαν τις λέξεις «κουλούρι», «τέτοιο», «πράγματα», «μπλεξίματα», «κόλπο», «κάτι» και «κομμάτια». Όταν μιλούσαν για ακατέργαστη κάνναβη χρησιμοποιούσαν την λέξη «παπάς».

Η επιχείρηση και η σύλληψή τους

Το απόγευμα της Πέμπτης 21 Σεπτεμβρίου, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση για την σύλληψη των δραστών. Αρχικά αστυνομικοί έθεσε σε διακριτική επιτήρηση τους τρεις άνδρες. Στις 18:50 ο αστυνομικός εξήλθε της κατοικίας του, επιβιβάστηκε στην μοτοσικλέτα του, και λίγο πιο πέρα τον ακινητοποίησαν οι αστυνομικοί.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: πέντε ανισοβαρείς νάιλον συσκευασίες (φιξάκια), που περιείχαν κοκαΐνη συνολικού βάρους τριών γραμμαρίων και ένα κινητό τηλέφωνο.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του, βρέθηκαν:

-57 γραμμάρια κοκαΐνης,

-0,5 γραμμάρια ακατέργαστη ινδική κάνναβη,

-2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,

-μεταλλικός τρίφτης,

-πιστόλι αβολίδοτων φυσιγγίων-κρότου,

-70 φυσίγγια,

-σουγιάς με μήκος λάμας 8,5 εκατοστών,

-μαχαίρι με μήκος λάμας 17,5 εκατοστών,

-σιδερογροθιά,

-σιδερένιο πτυσσόμενο κλομπ,

-πυρσός,

-9 κροτίδες,

-χειρόγραφες σημειώσεις, με πλήθος τιμών και ποσοτήτων,

-ένα κινητό και

-170 ευρώ

Ακολούθησε έρευνα και στο σπίτι του 29χρονου Α.Π., όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-σύριγγα καθώς και φιαλίδια και χάρτινη συσκευασία με ενδείξεις αναβολικών ουσιών,

-κινητό τηλέφωνο,

-22.545 ευρώ και

-χειρόγραφες σημειώσεις όπου αναγράφονται μεταξύ άλλων η ένδειξη «ΚΑΤΣΑ» και χρηματικά ποσά, τα οποία προφανώς σχετίζονται με το κεφάλαιο της οργάνωσης.

Τέλος, κατασχέθηκαν δύο μοτοσικλέτες τύπου Scooter, που φέρονται να χρησιμοποιούσαν οι δράστες για την διακίνηση των ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα.

 

 

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!