Κρύο και χιονοπτώσεις προβλέπει η ΕΜΥ

Πολύ κρύο και χιονοπτώσεις ακόμη και στην Αθήνα.


Υποχωρεί κι άλλο ο υδράργυρος σύμφωνα με την ΕΜΥ, που προβλέπει τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, στην ανατολική και νότια χώρα.

Για την Τετάρτη, η ΕΜΥ προβλέπει στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές, πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στα νότια και λίγα χιονιά στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης.

Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις νοτιότερες περιοχές.

Στην υπόλοιπη χωρά ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Παγετός τη νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά.

Αρνητικές θερμοκρασίες

Αραιή συννεφιά με το θερμόμετρο στους 3 βαθμούς Κελσίου τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη.

Στους -2 βαθμούς Κελσίου, με αραιή συννεφιά, είναι η θερμοκρασία στο Κιλκίς, στη Βέροια, στηνΚατερίνη, αλλά και στην πόλη των Σερρών. Κλειστά είναι τα χιονοδρομικά κέντρα στο Σέλι, αλλά και στα 3-5 Πηγάδια.

Στους μηδέν βαθμούς Κελσίου είναι η θερμοκρασία στην Έδεσσα, ενώ αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων προς το χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν από τον Άγιο Αθανάσιο. Ωστόσο, το χιονοδρομικό κέντρο είναι κλειστό.

Στον ένα βαθμό πάνω από το μηδέν είναι η θερμοκρασία στον Πολύγυρο, ενώ στους μηδέν βαθμούς Κελσίου, είναι η θερμοκρασία στην πόλη της Φλώρινας. Αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων στον επαρχιακό δρόμο Φλώρινας-Καστοριάς, μέσω Βιτσίου.

Στον ένα βαθμό κάτω από το μηδέν, είναι η θερμοκρασία στην πόλη των Γρεβενών, ενώ χωρίς αλυσίδες γίνεται η πρόσβαση των οχημάτων προς το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!