Κακοκαιρία Elias – Εύβοια: Σοβαρά προβλήματα στο Πευκί – Εγκλωβισμένοι κάτοικοι


Σοβαρά προβλήματα καταγράφονται αυτή την ώρα στο Πευκί της Βόρειας Εύβοιας. Χείμαρροι έχουν ξεχειλίσει, έχουν περάσει μέσα από τον οικισμό με συνέπεια να παραμένουν εγκλωβισμένοι αρκετοί άνθρωποι, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ήδη οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να απομακρύνουν ανθρώπους και να τους μεταφέρουν σε ασφαλή σημεία, δεκάδες είναι τα σπίτια που έχουν πλημμυρίσει, όπως επίσης και τα δέντρα που έχουν πέσει από τους ισχυρούς ανέμους.

Την τελευταία ώρα μία οικογένεια είναι εγκλωβισμένη σε ένα τροχόσπιτο όπου το νερό έχει ανέβει επικίνδυνα και εξελίσσεται επιχείρηση από τους πυροσβέστες για να τους μεταφέρουν σε ασφαλή σημείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μετεωρολογικός σταθμός στην Ιστιαία έως τώρα κατέγραψε βροχόπτωση 155 κυβικά το στρέμμα.

Στη Βόρεια Εύβοια οι περιοχές που πριν  από δύο χρόνια  είχαν γίνει «στάχτη» από τις καταστροφικές πυρκαγιές βρίσκονται στο επίκεντρο της κακοκαιρίας Elias.

Ο δήμαρχος Λίμνης – Μαντουδίου – Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, απεύθυνε έκκληση στους πολίτες να μην μετακινούνται άσκοπα αφού έχουν πλημμυρίσει τα πάντα και το νερό στους δρόμους ξεπερνά ακόμη και το ένα μέτρο.

«Κάνουμε έκκληση στους πολίτες να μην μετακινούνται άσκοπα, το νερό είναι πάρα πολύ. Έχουν υπερχειλίσει όλα τα ποτάμια. Η κατάσταση κρίνεται αυτή τη στιγμή επικίνδυνη.» τόνισε.

Οι δρόμοι σε κάποιες περιοχές έχουν «κοπεί» από τις έντονες βροχοπτώσεις. Προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε κατοικίες και επιχειρήσεις αλλά ούτε και εγκλωβισμοί πολιτών.

 

διαβάστε περισσότεραΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!