Ειρήνη και προστασία των προσφύγων ζήτησε ο Πάπας Φραγκίσκος

Μιλώντας σε 70.000 πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου!


Με ευχές για ειρήνη συνοδεύτηκε το πρώτο χριστουγεννιάτικο «urbi et orbi» μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου, με ιδιαίτερη αναφορά στο δράμα των προσφύγων στη Συρία και χώρες της Αφρικής.

«Ο πόλεμος καταστρέφει χιλιάδες ζωές» είπε δίνοντας έμφαση στα παιδιά που υποφέρουν, τους ηλικιωμένους και τις γυναίκες.

Χιλιάδες άνθρωποι είχαν από νωρίς το πρωί των Χριστουγέννων κατακλύσει τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, όπου ο αργεντινός ποντίφικας τέλεσε την πρώτη του χριστουγεννιάτικη λειτουργία από τότε που εξελέγη στην ηγεσία των Ρωμαιοκαθολικών όλου του πλανήτη.

Μιλώντας σε 70.000 πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου για να ακούσουν το χριστουγεννιάτικο μήνυμά του μετά τη λειτουργία, και απευθυνόμενος σε εκατομμύρια άλλους που τον παρακολουθούσαν ανά την υφήλιο, ο Φραγκίσκος απεθύνθηκε στους πιστούς όλους των θρησκειών και τους άθεους, όπως είπε, να εργαστούν για την ειρήνη.

«Καλώ ακόμη και όσους δεν πιστεύουν να εργαστούν για την ειρήνη, ας ενωθούμε είτε με την προσευχή είτε με την επιθυμία για ειρήνη, όλοι μας» είπε.

«Ο Θεός είναι ειρήνη, ας του ζητήσουμε να μας βοηθήσει να γίνουμε κάθε ημέρα ειρηνοποιοί, στη ζωή μας, στις οικογένειές μας, στις πόλεις και στις χώρες μας, σε ολόκληρο τον κόσμο» τόνισε.

Στο μήνυμά του, ο ποντίφικας αναφέρθηκε στις συρράξεις που μαίνονται σε διάφορα σημεία του κόσμου, μιλώντας για το Νότιο Σουδάν, τη Συρία, τη Νιγηρία, το Κονγκό και το Ιράκ ενώ υπογράμμισε πως προσεύχεται για «καλό αποτέλεσμα» στις (τελματωμένες) ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων.

πηγή:tanea.gr



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!