Ηράκλειο: Σάλος για τον μαθητή που κατέληξε στην εντατική από μεθύσι στο σχολείο του

Η περιπέτεια του 14χρονου έχει συνταράξει την τοπική κοινωνία – Ένα από τα παιδιά που βρίσκονταν μαζί του, είχε γίνει πρώτο θέμα το 2011 όταν είχε λιποθυμήσει από την πείνα στο σχολείο του…


Ευχάριστα είναι τα νέα  για το 14χρον αγόρι, που πήγε στο νοσοκομείο με συμπτώματα οξείας μέθης. Το αγόρι που αμέσως διασωληνώθηκε και εισήχθη στη ΜΕΘ Παίδων για νοσηλεία, υπεβλήθη σε αξονική τομογραφία προκειμένου να εξεταστεί ο εγκέφαλος και η επίδραση της μεγάλης ποσότητας αλκοόλ που είχε καταναλώσει. 
Ευτυχώς, διαπιστώθηκε ότι η “ρακοκατάνυξη” δεν είχε προκαλέσει τοξικές βλάβες στον εγκέφαλο και πιθανότατα εντός της ημέρας θα αποσωληνωθεί. Στο πλευρό του παιδιού βρίσκονται από την πρώτη στιγμή οι γονείς και οι στενοί του συγγενείς…

ΦΩΤΟ από cretalive.gr
ΦΩΤΟ από cretalive.gr
Το χρονικό μιας παρολίγο τραγωδίας

Σύμφωνα με το irakliolive.gr, ο 14χρονος που κατέληξε στο νοσοκομείο αφού ήπιε τρία ποτήρια του νερού ρακή και έκανε εισπνοές αλκοόλ από τη μύτη είναι παιδί χωρισμένων γονιών και όπως επισημαίνουν κύκλοι του σχολείου έχει μια εξαιρετική μητέρα που αγωνίζεται να μεγαλώσει σωστά τα παιδιά της και να μην τους λείψει τίποτα.

Ο δεύτερος Έλληνας της παρέας είναι αδερφός του παιδιού που πριν δύο χρόνια είχε λιποθυμήσει στο σχολείο ενώ το τρίτο παιδί από την Αλβανία είναι επίσης ένα καλό παιδί όπως το χαρακτηρίζουν οι εκπαιδευτικοί που ποτέ δεν είχε δημιουργήσει, όπως και τα υπόλοιπα κανένα πρόβλημα.

Αγόρασαν τη ρακή από γειτονικό μίνι μάρκετ

Τα τρία παιδιά είχαν πάει εκδρομή στην Αθήνα με το σχολείο τους και είχαν επισκεφθεί τη Βουλή. Γύρισαν χθες το πρωί και ο 14χρονος που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ δεν πήγε στο σχολείο το πρωί ενώ τα δύο άλλα παιδιά πήγαν κανονικά.

Τα παιδιά βρέθηκαν χθες το απόγευμα σε χώρο κοντά στο σχολείο τους και σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, πήγαν σε ένα μίνι-μάρκετ στη γειτονιά και αγόρασαν 1,5 λίτρο ρακή. Η σχολική κοινότητα αναμένεται να θέσει ζήτημα για τον ιδιοκτήτη που πούλησε αλκοόλ σε ανήλικους.

ΦΩΤΟ από irakliolive.gr
ΦΩΤΟ από irakliolive.gr

Στη συνέχεια πήγαν στο σχολικό συγκρότημα και δεν πήγαν στο δικό τους σχολείο, το 11ο Γυμνάσιο αλλά πήδηξαν από τα κάγκελα και βρέθηκαν στο χώρο νηπιαγωγείου που στεγάζεται στη βορειοδυτική πλευρά του συγκροτήματος.

“Γελούσε έντονα και μετά λιποθύμησε”

Όπως είπαν οι δύο φίλοι του 14χρονου ο φίλος τους αφού ήπιε τα τρία ποτήρια του νερού ρακή και έκανε εισπνοή αλκοόλ από τη μύτη, για πλάκα όπως υποστήριξαν, άρχισε να γελά έντονα. Στην αρχή δεν ανησύχησαν αλλά όταν λιποθύμησε πανικοβλήθηκαν.

Πήραν αρχικά τηλέφωνο συμμαθητές τους και στη συνέχεια ειδοποιήθηκαν οι αρχές. Όταν στο σημείο έφθασε η Πυροσβεστική αναγκάστηκε να κόψει τα κάγκελα του αυλόγυρου του νηπιαγωγείου προκειμένου το ΕΚΑΒ να παραλάβει το παιδί και να το πάει στο Νοσοκομείο.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!