Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του 65χρονου Γερμανού


Προφυλακιστέος, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκε ο 45χρονος που κατηγορείται για τον θάνατο του 65χρονου, Γερμανού φίλου του, στα Φέρμα Ιεράπετρας.

Στον άνδρα απαγγέλθηκε η κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Ο 45χρονος, που οδηγήθηκε στα Δικαστήρια Νεάπολης, κατά τη διάρκεια της απολογίας του, σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισής του, αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στον θάνατο του 65χρονου, δηλώνοντας αθώος. Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι την ώρα του συμβάντος είχε πάει στην θάλασσα να ψαρέψει.

Αναφορικά με τον ισχυρισμό ότι θα έφευγε, ο 45χρονος άνδρας ανέφερε ότι δεν ισχύει. Υποστήριξε, δε, ότι είχε κανονίσει να ταξιδέψει για το εξωτερικό με την σύντροφό του, από τον Φεβρουάριο.

Ο συνήγορος του φερόμενου ως δράστη χαρακτήρισε την προφυλάκισή του ως άδικο μέτρο, καθώς όπως χαρακτηριστικά τόνισε βασίζεται στην κατάθεση μίας αλλοδαπής γυναίκας, η οποία αναγνώρισε στον σωματότυπο τον ίδιο, ενώ την ίδια ώρα όπως είπε, τα περί ιδιαιτερότητας βαδίσματος, δεν ισχύουν.

Υπενθυμίζεται ότι ο 65χρονος Γερμανός εντοπίστηκε νεκρός από την γυναίκα που τον φρόντιζε, μέσα στο σπίτι του, την Κυριακή 7 Απριλίου. Αρχικά ο θάνατός του αποδόθηκε σε παθολογικά αιτία, λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε, ωστόσο από την έρευνα του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης και του Τμήματος Ασφάλειας Ιεράπετρας, προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις περί τέλεσης εγκληματικής ενέργειας.

Μάλιστα, στο πλαίσιο της έρευνας πραγματοποιήθηκε εκταφή του θύματος, με σκοπό τη διενέργεια ιατροδικαστικής πραγματογνωμοσύνης, για τον επακριβή προσδιορισμό των αιτιών και ειδικότερων συνθηκών του θανάτου.

 

 

διαβάστε περισσότεραΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!