Η προσωπική βιβλιοθήκη του Ελευθέριου Βενιζέλου “άνοιξε” για το κοινό

Στα Χανιά.


8.500 τόμοι βιβλίων, εκδόσεις από το 1513, Εφημερίδες της Κυβερνήσεως από το 1833, περιοδικά της εποχής και το προσωπικό σημειωματάριο του Ελευθερίου Βενιζέλου αποτελούν υλικό της προσωπικής του βιβλιοθήκης που φιλοξενείται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στη δημοτική βιβλιοθήκη Χανίων.

Η Έλενα Βενιζέλου, έχειδωρίσει το μεγαλύτερο μέρος της συλλογής στην οποία, τώρα πια, το κοινό έχει “πρόσβαση” και την ευκαιρία να “αντλήσει” πληροφορίες και γνώση. Το χαρακτηριστικό της συλλογής είναι το γεγονός ότι μεγάλο μέρος της είναι ξενόγλωσσα βιβλία, στα γαλλικά, γερμανικά και αγγλικά, ενώ υπάρχουν και τίτλοι βιβλίων στα τουρκικά και τα ρώσικα.

“Η προσωπική βιβλιοθήκη του Ελευθερίου Βενιζέλου αποτελεί τη σπουδαιότερη δωρεά προς τον δήμο Χανίων και τη δημοτική βιβλιοθήκη” δήλωσε ο δήμαρχος Μανώλης Σκουλάκης και ανακοίνωσε ότι τα επίσημα εγκαίνια θα γίνουν την 1η Δεκεμβρίου 2013 από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα βρεθεί στα Χανιά με αφορμή τις  κεντρικές εκδηλώσεις των 100 χρόνων από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!