H απίστευτη περιπέτεια της Χάιδως. Το άλογο που κολυμπούσε για 15 μέρες


Μια απίστευτη περιπέτεια έζησε ένα άλογο στην περιοχή του Κατάκολου στην Ηλεία που κολυμπούσε για ημέρες από όρμο σε όρμο μέχρις ότου μπορέσει να βγεί σε ασφαλές σημείο. 

Η «Χάιδω», όπως λέγεται το μαύρο άλογο, είχε χαθεί πριν από 23 μέρες. Ο ιδιοκτήτης είχε δημοσιεύσει μέχρι και αγγελία για το βρει. Τελικά εντοπίστηκε το απόγευμα της Κυριακής από έναν ψαρά που περνούσε με το καΐκι του κοντά στο Κατάκολο. Το άλογο είχε καταφύγει σε μια απομονωμένη παραλία που δεν ήταν προσβάσιμη με τα πόδια ή με αυτοκίνητο.

Η Χάιδω φαίνεται πως είχε πέσει στη θάλασσα και κολυμπούσε -όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης-  για τουλάχιστον 15 μέρες μέχρις ότου έφτασε σε ασφαλή παραλία. Προφανώς το ζώο μέχρι τότε δεν είχε βρει ομαλό σημείο για να βγει στη στεριά και όσο ήταν στο νερό έβρισκε προσωρινά πατήματα στα βράχια για να ξεκουράζεται.

Οι φιλόζωοι της περιοχής κινητοποιήθηκαν για τη διάσωση του ζώου που ήταν εξαντλημένο χωρίς νερό και τροφή για μέρες. Στο σώμα του είχε πληγές και ήταν αφυδατωμένο. Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου.

Επειδή ήταν αδύνατον να φορτωθεί το άλογο σε καΐκι, η διάσωσή του έγινε μέσω θαλάσσης. Έδεσαν το μαύρο άλογο σε ένα αλιευτικό και το μετέφεραν σιγά σιγά μέχρι την παραλία του Αγ. Ανδρέα. Το άλογο επέστρεψε στον ιδιοκτήτη του, ο οποίος το φρόντισε και του έδωσε τροφή και νερό. «Το έψαχνα παντού, είχα έρθει και εδώ. Το άλογο πρέπει να βρισκόταν στην θάλασσα τουλάχιστον 15 ημέρες. Έφυγε μόνη της από το στάβλο. Από τότε που έμαθα ότι το βρήκαν πήραν μια ανακούφιση, που είναι καλά και θα την έχω πάλι κοντά μου» δήλωσε ο ιδιοκτήτης. … 

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!