Φωτιές στο όρος Αιγάλεω: Γκιουλενιστής ο Τούρκος που συνελήφθη για εμπρησμό – Αναπτήρες και σφουγγάρι βρέθηκαν στην κατοχή του


Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον Τούρκο που συνελήφθη για τρεις φωτιές στο όρος Αιγάλεω αυτόν τον μήνα.

Ο Τούρκος υπήκοος φέρεται να είχε πάνω του δύο αναπτήρες και ένα σφουγγάρι όταν συνελήφθη σήμερα το μεσημέρι πρωί από άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ ενημερώθηκαν για μάρτυρα που έδωσε χαρακτηριστικά του ύποπτου δράστη και τον εντόπισαν λίγο αργότερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για Τούρκο υπήκοο οπαδό του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν που έχουν χαρακτηριστεί τρομοκράτες στην Τουρκία. Διαθέτει κάρτα ασύλου και φέρεται να μένει στην περιοχή. Μάλιστα φέρεται να ισχυρίστηκε ότι έβαζε φωτιά προκειμένου να κάψει ξερόχορτα σε μονοπάτια για να μπορεί να τα διασχίσει.

Παράλληλα, κατά πληροφορίες, οι αρχές είχαν προσαγάγει τον Τούρκο δράστη πριν από μερικές εβδομάδες γιατί κινούνταν ύποπτα γύρω από την πρεσβεία του Ισραήλ.

«Τρεις φορές αυτό τον μήνα εκδηλώθηκαν πυρκαγιές στο όρος Αιγάλεω. Και τις τρεις οι πυροσβεστικές δυνάμεις πρόλαβαν τη φωτιά πριν επεκταθεί. Σήμερα όμως συνελήφθη ο υπαίτιος εμπρηστής, Τούρκος υπήκοος, που ομολόγησε την εγκληματική του πράξη. Θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη βάσει του νέου νόμου. Το έχουμε πει πολλές φορές: Με τους εμπρηστές θα είμαστε αμείλικτοι» τόνισε στην ανάρτησή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας.

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!