Εξπρές λειτουργία της νέας ΕΡΤ,της ΝΕΡΙΤ

Καταρτίζεται το σχέδιο σύμφωνα με πληροφορίες.


Σχέδιο για εξπρές λειτουργία της νέας ΕΡΤ,της ΝΕΡΙΤ, καταρτίζουν  σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες στο Μέγαρο Μαξίμου. Πιο συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός είναι έτοιμος να προτείνει στους  Βενιζέλο και Κουβέλη την άμεση λειτουργία της ΝΕΡΙΤ, μέσα στον Ιούλιο, όσο το δυνατόν πιο σύντομα, προκειμένου να κάμψει τις αντιδράσεις τους στο λουκέτο στην ΕΡΤ. Παραμένει άγνωστο ποια στάση θα κρατήσουν τα δύο κόμματα της τρικομματικής κυβέρνησης. Με την κίνηση αυτή ο πρόεδρος της Ν.Δ.  κάνει μισό βήμα πίσω.

Σε αυτό το πλαίσιο ερμηνεύεται και η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου ότι: “Είναι προσωρινή αναστολή λειτουργίας της δημόσιας τηλεόρασης.”

Όσον αφορά την κυβερνητική συνοχή μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: “Μπορεί να υπάρχει διαφορετική προσέγγιση, αλλά είναι κοινός ο στόχος. Πιστεύουμε ότι στη διάρκεια των διαβουλεύσεων για τον νόμο για το νέο φορέα θα βρούμε κοινή γλώσσα. Οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι έχουν περάσει δυσκολίες, αλλά πάντα καταφέρνουμε να βρούμε κοινή γλώσσα για τους κοινούς στόχους”.

“Όταν είσαι υποχρεωμένος να ανοικοδομήσεις εκ θεμελίων μία επιχείρηση οφείλεις να την κλείσεις” απάντησε ο  Σίμος Κεδίκογλου σε διεθνή μέσα και συμπλήρωσε πως “Τα πάντα θα περάσουν από τη Βουλή. Σας διαβεβαιώνω ότι όλα είναι σύμφωνα με το γράμμα του νόμου”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συμπλήρωσε πως “Δεν υπάρχει κανένας πανικός. Έχουμε κάνει τόσες ριζικές αλλαγές στην Ελλάδα. Κάνουμε σωστά ό, τι πρέπει. Δεν υπήρχε άλλος τρόπος. Δυστυχώς και στο πρόσφατο παρελθόν υπήρχε ένα διάστημα που η ΕΡΤ δεν μετέδιδε ειδήσεις. Οι δημοσιογράφοι απεργούσαν γιατί ήθελαν ειδικό καθεστώς, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τι συνέβαινε στον δημόσιο τομέα. Δεν υπήρχε άλλος τρόπος. Αν ανακοινώναμε ότι θα το κάνουμε σε διάστημα τριών μηνών, για τρεις μήνες η ΕΡΤ θα απεργούσε. Προτιμήσαμε αυτόν τον τρόπο”.

“Οι πάντες έλεγαν ότι η ΕΡΤ πρέπει να αλλάξει. Εδώ και χρόνια υπήρχαν δημοσιεύματα για τα κακώς κείμενα εκεί και κανένας δεν έκανε κάτι. Επιτέλους κάνουμε κάτι. Κρίνετέ μας από τα αποτελέσματα” και “έκλεισε” λέγοντας πως το σχέδιο κατάρτισης της νέας ΕΡΤ θα ανακοινωθεί μέσα στο καλοκαίρι.

 



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!