Εξάρχεια: Ένταση μεταξύ αστυνομικών και κατοίκων που αντιδρούν στην κοπή δέντρων για τις εργασίες στο μετρό – Η αντίδραση του Χάρη Δούκα


Ένταση μεταξύ αστυνομικών και κατοίκων επικράτησε νωρίτερα σήμερα (Δευτέρα 6/11) στα Εξάρχεια. Οι κάτοικοι αντιδρούν στο κόψιμο δένδρων στην πλατεία λόγω εργασιών για το μετρό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αστυνομία, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, λίγο μετά τις 09:00 οι συγκεντρωμένοι κάτοικοι προκάλεσαν μικρές φθορές στην περίφραξη του εργοταξίου, με τους αστυνομικούς να προχωρούν σε περιορισμένη χρήση χημικών για να τους απομακρύνουν.

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας κάλεσε, με δήλωσή του, την ανάδοχη εταιρεία για την ανάπτυξη του σταθμού Μετρό στα Εξάρχεια, να σταματήσει την κοπή δέντρων και να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τις μεταφυτεύσεις τους.

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Δούκα: «Άλλο ένα τετελεσμένο της απερχόμενης δημοτικής αρχής.

Από το πρωί κόβονται δέντρα στην πλατεία Εξαρχείων. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Κανένα χαμένο δέντρο και διαβούλευση ακόμα και τώρα, την ύστατη στιγμή.

Δεν είναι δυνατόν ένα περιβαλλοντικό και φιλολαϊκό έργο όπως το Μετρό να αποτελεί αντικείμενο οξυμένης αντιπαράθεσης.

Καλούμε την ανάδοχη εταιρεία να σταματήσει αμέσως τις εργασίες κοπής και να παρουσιάσει το ολοκληρωμένο σχέδιο για τις μεταφυτεύσεις των δέντρων και τη βιωσιμότητά τους.

Κάθε δέντρο που κόβεται αφαιρεί ανάσες ζωής. Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από κάθε κατασκευή όσο σημαντική και αν είναι αυτή».

διαβάστε περισσότεραΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!