Η εθνική «κοίταξε στα μάτια» την πανίσχυρη Σερβία

Πήρε την ισοπαλία, ενώ μπορούσε και τη νίκη

Πήρε την ισοπαλία, ενώ μπορούσε και τη νίκη


Άργησε λίγο, αλλά έδειξε τις πραγματικές της δυνατότητες η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών στο κολυμβητήριο “Μαρία Λενκ” του Ρίο. Μετά την τραγική εμφάνιση απέναντι στην Ιαπωνία, στην πρεμιέρα του Ολυμπιακού τουρνουά, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μεταμορφώθηκε, «κοίταξε στα μάτια» την πανίσχυρη Σερβία και την

υποχρέωσε σε ισοπαλία 9-9, σε ένα ματς που κάλλιστα η ελληνική ομάδα θα μπορούσε να κερδίσει. Ο βαθμός σε κάθε περίπτωση είναι πολύτιμος.

Η εθνική έπαιξε υποδειγματική άμυνα στο πρώτο ημίχρονο. Οι διεθνείς εξουδετέρωσαν όλα τα ατού των Σέρβων, ενώ «έβγαλαν» έξι άμυνες με παίκτη λιγότερο, με τον Κώστα Φλέγκα να πραγματοποιεί μνημειώδη εμφάνιση, έχοντας σε μερικές περιπτώσεις και τη βοήθεια των δοκαριών.

Το σίγουρο είναι ότι η εθνική άφησε πίσω της την παραλίγο… εφιαλτική πρεμιέρα, έδειξε ότι δεν φοβάται κανέναν και συνεχίζει. Επόμενος αντίπαλος είναι η Ουγγαρία, την Τετάρτη στις 16:20, σε ένα ματς όπου η νίκη ουσιαστικά ισοδυναμεί με πρόκριση στους «8», πιθανώς δε να χαρίσει στην ελληνική ομάδα και την πρώτη θέση του Α΄ ομίλου.

Διαιτητές: Κογκάνοφ (Αζερμπαϊτζάν), Πέιλα (ΗΠΑ)
Οι συνθέσεις:
ΣΕΡΒΙΑ (Ντέγιαν Σάβιτς): Γκ. Πιγέτλοβιτς, Μάντιτς, Γκότσιτς 1, Ραντέλοβιτς, Τσουκ 1, Ντ. Πιγέτλοβιτς, Νίκιτς 1, ‘Αλεξιτς 1, Γιάκσιτς 1, Φιλίποβιτς 2, Πρλαϊνοβιτς 1, Στ. Μίτροβιτς 1, Μπρ. Μίτροβιτς
ΕΛΛΑΔΑ (Θόδωρος Βλάχος): Φλέγκας, Μυλωνάκης, Δερβίσης, Γεννηδουνιάς 1, Φουντούλης 4, Ποντικέας 1, Αφρουδάκης, Δελακάς, Μουρίκης, Κολόμβος 1, Γούνας, Βλαχόπουλος 2, Γαλανόπουλος (δεν έπαιξε).


Φωτογραφία: EPA/MARIO RUIZ



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!