Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Ξεσπούν οι Μουσουλμάνοι της Αθήνας – «Να σταματήσει ο πόλεμος, δεν είναι λύση» – ΒΙΝΤΕΟ


Η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ έχει προκαλέσει ανησυχία στους μουσουλμάνους που ζουν στην Ελλάδα.

Όπως θα δείτε υπάρχουν και αιρετικές φωνές που ζητούν να συνεχιστούν οι επιθέσεις δηλώνοντας μάλιστα πρόθυμοι να πάνε να πολεμήσουν. Το κεντρικό δελτίο του Star βρέθηκε σε τζαμιά στο κέντρο της Αθήνας.

Αναστατωμένοι οι μουσουλμάνοι μετά την επίθεση στο Ισραήλ

«Σκοτώνουν ανθρώπους, για αυτό τον λόγο είναι πολύ καλό που πολεμάνε το Ιραν και το Ισραήλ», λέει στην κάμερα μουσουλμάνος. Ενώ στην ερώτηση αν πιστεύει ότι το Ιράν έχει δίκιο, απαντά «Ναι, έχει δίκιο εκατό τοις εκατό».

Ένας μουσουλμάνος που μιλά στο δελτίο του Star, παρακολουθούσε όλο το βράδυ την επίθεση του Ιραν στο Ισραήλ. Κίνηση που όχι μόνο τον ικανοποίησε αλλά δήλωσε και έτοιμος να πάει να πολεμήσει στο πλευρό των Ιρανών.

«Αν κάποιος σου πει οτι πρέπει να πολεμήσεις εναντίον του Ισραήλ,θα το κάνεις αυτό;», τον ρωτά ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Γκούμας, με τον ίδιο να αποκρίνεται «Ναι εκατό τοις εκατό, θα πάω. Αυτό είναι Τζιχάντ. Θα πήγαινα για τζιχάντ δεν ειναι πρόβλημα. Μακάρι να πήγαινα».

Αιρετικές φωνές υπέρ του πολέμου που δικαιολογούν την βροχή πυραύλων και ντρόουν που έπεσαν στο Ισραήλ. Ανάμεσά τους και άνθρωποι θυμωμένοι που δεν τους ενδιαφέρει η σύγκρουση των δυο χωρών αλλά οι ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν και χάνονται.

«Το Ιράν έχει δύναμη και το Ισραήλ έχει δύναμη, αυτό μπορεί να γίνει πόλεμος. Δεν εχουν δικαίωμα να σκοτώνουν γυναίκες, δεν έχει δικαίιωμα να σκοτώνει μεγάλο παππού, δεν εχει δικαίωμα να σκοτώνει μικρά παιδιά. Το Ισραήλ δεν έχει δικιο», λέει άλλος.

Αυτοψία σε τζαμί της Αθήνας

Μετά από αυτοψία του Star σε τζαμί στην Αθήνα, φαίνεται ότι η πλειοψηφία των μουσουλμάνων που ζουν εδώ θέλουν ειρήνη και τέλος των εχθροπραξιών.

«Πρέπει να κάνουμε ο καθένας μας ότι καλύτερο για να σταματήσει αυτό», δηλώνουν οι περισσότεροι.

Ο πόλεμος δεν οδηγεί πουθενά, λένε, μόνο στη δυστυχία και στη φτώχεια.

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!