Ένα Ελληνικό καφενείο (1785) ανάμεσα στις παλαιότερες επιχειρήσεις της Ευρώπης


Η ενασχόληση με την επιχειρηματικότητα είναι μια δραστηριότητα που απαιτεί γρήγορους ρυθμούς αφού η αγορά συνεχώς αλλάζει.

Η Business Financing UK, ένας online ιστότοπος που ασχολείται με έρευνες που επικεντρώνονται στη χρηματοδότηση και στα δάνεια, δημοσίευσε πρόσφατα τα ευρήματά του για τις παλαιότερες επιχειρήσεις του κόσμου που εξακολουθούν να έχουν δραστηριότητα. Επιλέγοντας να «μεταφράσουν» την έρευνά τους σε πολύχρωμους χάρτες, η εταιρία απεικονίζει την ιστορία της ανθρώπινης καινοτομίας σε κάθε γωνιά της γης.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι πολλές από αυτές τις επιχειρήσεις ξεπέρασαν την άνοδο και την πτώση των εθνών, η χώρα προέλευσης ορισμένων εταιριών που εντοπίζονται στους χάρτες ενδέχεται να μην υπάρχει πλέον και για αυτό οι ερευνητές αποφάσισαν να αποδώσουν αυτές τις επιχειρήσεις στις σημερινές, σύγχρονες χώρες.

Στο χάρτη βλέπετε τις παλαιότερες εταιρείες στην Ευρώπη, όπως και την παλαιότερη ελληνική επιχείρηση. 

Perierga.gr - Οι παλαιότερες επιχειρήσεις στην Ευρώπη - Ένα καφενείο το παλαιότερο στην Ελλάδας

Πρόκειται για το καφενείο του Εμμανουήλ Φορλίδα, το παλαιότερο καφενείο στην Ελλάδα, που λειτουργεί από το 1875 στο χωριό Λαύκος του Πηλίου. Λέγεται μάλιστα ότι από το καφενείο είχαν περάσει σημαντικές προσωπικότητες όπως ο Παπαδιαμάντης, ο Βάρναλης και ο Δελμούζος.

Perierga.gr - Οι παλαιότερες επιχειρήσεις στην Ευρώπη - Ένα καφενείο το παλαιότερο στην Ελλάδας

Perierga.gr - Οι παλαιότερες επιχειρήσεις στην Ευρώπη - Ένα καφενείο το παλαιότερο στην ΕλλάδαςΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!